BTCDirect begint handelen in Bitcoin Cash (BCH)

Nederlandse brokers breiden in aanbod cryptocurrencies steeds verder uit. Eerder deze maand liet Bitvavo al weten meer digitale valuta te verkopen en vandaag is het de beurt aan BTCDirect. De online broker kon al gebruikt worden voor de aanschaf van Litecoin, Bitcoin en Ethereum, en daar komt nu Bitcoin Cash (BCH) bij.

Volgens BTCDirect is Bitcoin Cash één van de meest aangevraagde munten bij het bedrijf, en dat is dan ook de reden dat de munt aan het aanbod is toegevoegd. Bitcoin Cash, een digitale valuta die ook wel bcash genoemd wordt, is halverwege 2017 ontstaan uit een hard fork met bitcoin. Een hard fork is een splitsing in de blockchain. Bcash en bitcoin delen tot 1 augustus 2017 dezelfde geschiedenis. De nieuwe munt is ontstaan door een discussie in de cryptogemeenschap. Onderwerp van deze discussie is het schaalprobleem. Het grootste verschil tussen bitcoin en bcash is de grootte van de transactieblokken. Bitcoin hanteert 1 mb per transactieblok. Bij bcash past er 32 MB in een transactieblok.

BTCDirect is één van de betere websites voor het kopen van cryptocurrencies. De website biedt de mogelijkheid om cryptocurrencies onder meer via iDeal en een creditkaart te kopen. Echter, de website heeft geen wallet dus deze moet je zelf aanmaken. Meer over hoe je hier cryptocurrencies koopt lees je in onze BTCDirect handleiding.

Wil je meer weten over het opslaan van cryptocurrencies? Lees dan onze handleiding voor wallets. Vervolgens kun je digitale valuta gaan verhandelen op een exchange, waarover je meer leest in onze handleiding voor Binance.