3Commas: extra geld verdienen met cryptocurrency traden

Ben je geïnteresseerd in extra geld verdienen met cryptocurrency traden? Wil je oefenen (paper trade) voordat je een echte trade doet? Wil je geautomatiseerde crypto-trading bots gebruiken? Ben je helemaal klaar met het bijhouden van meerdere bestellingen op ontelbare beurzen? Als je op een van deze vragen ja antwoordt, is 3Commas iets voor jou. We bespreken de mogelijkheden van 3Commas in dit artikel.

Wanneer je de afgelopen twee jaar de cryptocurrency markt hebt gevolgd zul je hebben gemerkt dat de cryptocurrency markt op zijn zachtst gezegd hyper volatiel is, maar deze volatiliteit kan goed worden gebruikt om mooie winsten te behalen, wanneer je de juiste tools tot je beschikking hebt. Dit is wat 3Commas aanbiedt, een crypto trading tool die makkelijk te gebruiken is voor zowel beginners als gevorderde traders.

Gewoonlijk slagen zowel nieuwe als ervaren gebruikers er niet in om potentiële winsten te realiseren bij het verhandelen van cryptocurrencies, vanwege bepaalde moeilijkheden, waaronder het onvermogen om bij verschillende exchanges verschillende crypto’s te vergelijken, minder effectieve stops (stop losses) of winstfuncties (take profits) in de interface, en gebrek aan realtime meldingen. Dit zijn slechts enkele van de vele problemen of beperkingen waarmee we worden geconfronteerd, vandaar dat de kwaliteit van het traden niet goed genoeg is om maximale winst te realiseren. 3Commas brengt daar verandering in.

Wat is 3Commas?

3Commas is een cryptocurrency-handelsbot die de kwaliteit van je handelswijze helpt te verbeteren door je de juiste controle en functies te geven die je nodig hebt om je winsten te maximaliseren. 3Commas bieden 3 verschillende soorten bots:

  • Gordon bot
  • Geavanceerde bot
  • Grid bot

De grid-bot is de nieuwste en eenvoudig te gebruiken bot van 3Commas, je kunt er meer over leren in de onderstaande video:

Aangezien 3Commas “paper trading” voor jou aanbiedt om deze bots te testen (voordat je met echt geld gaat traden), leer je gratis de crypto-tradebots te gebruiken.

Smart Trading

Een andere kenmerkende functie van 3Commas is SmartTrading. Laten we een kijken naar hun SmartTrading aanpak: In de optie SmartTrading, welke is geïmplementeerd in de 3Commas tool, krijg je toegang tot enkele exclusieve functies.

  • Je kunt op alle beurzen handelen vanuit één interface, 3Commas.
  • Ze ondersteunen Bittrex, Bitfinex, Binance, KuCoin en Poloniex, Bitstamp, HitBTC, Cex, OKEX, Huobi, YOBIT
  • Stop-loss en take-profit. Traditionele exchanges doen dit niet.
  • “Trailing mechanismes” kunnen je helpen om de veranderingen in de markt op te sporen en het verlies te beperken.
  • Notificaties over de staat van je bestellingen.
  • Opmerkingen betreft je bestellingen.
  • Handelsdagboek (automatisch overzicht van je handelsstatistieken van alle beurzen in één handig rapport)

Nu je meer weet over deze functies, is het tijd om je kennis te laten maken met de interface en ook wat licht te werpen op elk van deze functies.

Hoe werkt 3commas?

Cryptocurrency Paper-handel

Voordat ik de functies van 3Commas uitleg, moet je op de hoogte zijn van de oefen handelsfunctie, “paper trading”, van 3Commas. Hiermee kun je je strategieën testen en handelen met virtueel geld. Dit zal je helpen om te leren traden en ook te wennen aan het 3Commas- systeem. De functie voor handels functie is de eerste paar dagen gratis. Gebruik deze referral link om korting te krijgen op de verschillende opties welke 3Commas aanbiedt.

Toegang tot alle exchanges in één venster

Wanneer je jezelf registreert bij 3Commas met je e-ID en voor de eerste keer inlogt, ziet je jouw dashboard. Hier kun je jouw saldo, prijzen en andere snelle toegangsfuncties bijhouden, zoals ‘Verbinden met exchanges’. 3Commas ondersteunt momenteel alle grote cryptocurrency exchanges zoals Bittrex, Bitfinex, Binance, KuCoin en Poloniex. Je kunt al deze exchanges laten samenwerken met 3Commas via een nieuwe API key en ze vanuit een enkel venster besturen. Bekijk de deze link voor het koppelen van beurzen aan 3commas.

Stop-loss en take-profit

Stop-losses of take-profit functies worden in realtime beheerd en uitgevoerd volgens de doelen die jezelf instelt. Bijvoorbeeld: stel dat je een munt wilt kopen en je invoerprijs is $ X. Met 3Commas wordt je bestelling daadwerkelijk op de door jou gekozen beurs geplaatst (market buy i.p.v. limit order) wanneer de 3Commas-bots detecteren dat aan je koopvoorwaarde is voldaan. Wanneer een stop-loss moet worden geactiveerd, zal de bot constant controleren of de door jou ingestelde voorwaarden op dat moment daadwerkelijk overeenkomen. Kort gezegd, op het moment dat de order van 3Commas wordt gemaakt, beginnen de bots naar de huidige prijs te kijken en deze te vergelijken met jouw doelen (Stop Loss / Take Profit). Zodra de prijs samenvalt met de voorwaarde die jij instelt (bijvoorbeeld take-profit), zal de bot de positie sluiten, en dus de winst nemen.

Trader’s Diary

Traders diary, een soort dagboek, is een andere mooie functie van deze tool, waar je een voortgangsrapport krijgt van de transacties die je via alle gekoppelde exchanges hebt gedaan. Je kunt in één oogopslag zien wat de winst of het verlies is dat je hebt gedraaid op een bepaalde transactie in een bepaalde periode.

Portfolio Volgen / Kopiëren

Je kunt ook de portefeuilles van anderen verkennen via deze tool en analyseren hoe ze traden door dat specifieke portfolio te volgen. Je kunt ook een portfolio kopiëren als je wilt, maar om deze functie te gebruiken, moet je die specifieke exchanges aan 3Commas hebben gekoppeld.

Prijzen

Voor 3Commas moet betaald worden, maar de prijzen liggen niet op een hoog niveau. De dienst vermindert veel gedoe voor gebruikers die gebruikmaken van verschillende exchanges. Een commissie van 0,25% op het transactiebedrag wordt in rekening gebracht voor elke gecreëerde Smart Trade (Aankoop) of Smart Sell (Verkoop). Het gebruik van infographics en portefeuilles, met name automatisch balanceren, is voorlopig volledig gratis op 3Commas.

Wanneer je een transactie start, betaal je geen commissie. Het vereiste commissiebedrag wordt bevroren in je account. De commissie wordt van je account afgetrokken bij het succesvol voltooien van een transactie: activering van stop-loss, take-profit of klikken op Panic Sell. Als je een transactie annuleert of als deze niet word geaccepteerd vanwege een servicefout, worden de bevroren bedragen teruggestort op je account.

Conclusie

3Commas biedt een tool die heel duidelijk is, er verzorgd uitziet en vele mogelijkheden biedt. De optie om erkende traders te kopiëren via hun Copy Trading Bot-functie die ze ook Social Trading noemen, is zeer interessant. Met andere functies zoals orderboeken, nieuwe beurzen, copy traders enz. die in aantocht zijn, zal dit product de komende maanden nuttiger worden.

Als je het idee leuk vindt, ga je gang en registreer je bij 3Commas om te beginnen met handelen. Maak gebruik van onze referral link voor korting bij het inschrijven. Wanneer je meer wilt weten over hoe je deze tool kunt gebruiken om beurzen daadwerkelijk in te stellen en te beginnen met handelen, bekijk dan deze video-tutorial: