Wanneer staat Bitcoin op 100.000 euro? En wanneer moet je dan kopen?

Het is een vraag die we vaak gesteld krijgen: wanneer staat Bitcoin op 100.000 euro? En kan Bitcoin nog hoger gaan? En wanneer moet ik dan instappen? We proberen die vragen te beantwoorden.

Wanneer staat Bitcoin op 100.000 euro?

Deze vraag is het minst eenvoudig te beantwoorden aangezien dit puur een toekomstvisie, idee of hoop is. Niemand weet het zeker, maar we kunnen ons wel baseren op de ervaringen uit het verleden. Wanneer Bitcoin op 100.000 euro staat en of dat überhaupt gaat gebeuren kunnen we je niet vertellen, maar dat de kans aanwezig is en dat het aannemelijk is, dat kunnen we je wel vertellen. De prijs van Bitcoin doorgaat namelijk elke paar jaar een cyclus. Simpel gezegd betekent dit dat de prijs stijgt naar een nieuwe recordhoogte en vervolgens weer daalt maar zelden tot nooit onder de recordhoogte van de vorige cyclus komt. Dit is al sinds de start van Bitcoin het geval, dus als we dit zo doorrekenen dan kan er in de (nabije) toekomst een moment komen dat we de 100.000 euro aantikken. De meningen over wanneer dit gebeurt lopen nogal uiteen, en variëren ook doordat er op verschillende manieren naar grafieken gekeken wordt. De een zegt in 2021 al, de ander geeft het een paar jaar extra. Maar, dat het mogelijk is staat vast.

Lees meer over de snelste en goedkoopste manier om in Nederland cryptocurrencies te kopen

Kan Bitcoin hoger dan 100.00 euro gaan?

Ook dat kan absoluut. Er zijn verschillende experts die aangeven dat er geen grens zit aan de waarde van een Bitcoin, en als die 100.000 gepasseerd is, waarom kan het dan geen 200.000 euro worden? Volgens de skeptici was 10.000 euro al onhaalbaar. Er zit geen limiet aan en het is dus zeker mogelijk dat Bitcoin ooit meer dan 100.000 euro waard wordt.

Wanneer moet je instappen?

Bitcoin heeft al vele grote en kleine correcties meegemaakt en tot nu toe is er na een dip of ‘crash’ altijd een nieuwe ATH (All Time High) bereikt. Wij zijn dus zeker positief gestemd en we zorgen ervoor dat we rond de bodem inkopen voor maximaal rendement. Wat die bodem is, is altijd de grote vraag, maar als je je aan de regel houdt dat je nooit in een grote stijging koopt dan zit je altijd goed. Is Bitcoin dus een paar duizend euro teruggevallen? Dan is het vaak beter op dat moment te kopen dan wanneer de stijgende lijn al weken omhoog gaat.

Koop een stukje Bitcoin

Je kunt een hele Bitcoin kopen, maar dat is met de huidige koersen niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kun je ook een deel van een Bitcoin kopen, en dat deel achter de komma wordt uitgedrukt in Satoshi’s. Eén Bitcoin bestaat uit 100.000.000 satoshi’s dus je kunt ook een heel klein deel van een Bitcoin kopen.

In ons artikel over het inrichten van je portfolio hebben we al uitgebreid stilgestaan bij hoeveel procent van je portfolio uit een bepaalde cryptocurrency of een groep cryptocurrencies moet bestaan. Met name voor beginners is een percentage van 40 procent voor Bitcoin een goede start, gevolgd door top 30 coins en de zogenaamde micro-cap munten.

ACTIE: NU GEEN HANDELSKOSTEN WANNEER JE CRYPTO KOOPT VIA BITVAVO

Maar, als je al wat langer aan het traden bent dan kun je wellicht wat meer risico nemen en een lager percentage Bitcoin opnemen in je portfolio. Er is zelfs al onderzoek naar gedaan. De Universiteit van Yale raadt namelijk aan om minimaal 6 procent van je portfolio in Bitcoin (BTC) te hebben. Het gaat hier echter om je volledige investeringsportfolio, dus ook wat je investeert in vastgoed, aandelen, etc.

Hoe maak je nu winst?

Geen enkele cryptocurrency geeft je gegarandeerd winst of komt zonder risico. Maar, je kunt het risico wel verkleinen en dus de kans op winst vergroten. Doe doe je door een aantal specifieke stappen te doorlopen bij het kiezen van de cryptocurrencies die jij in jouw portfolio wilt opnemen. Al deze stappen komen eigenlijk op één ding neer; research. Ga niet blindelings achter de menigte aan want het verleden heeft uitgewezen dat dit vaak tot verlies leidt. Kies de coins die het beste bij jou passen en waar jij in gelooft. Meer over dit proces lees je in ons artikel over de juiste cryptocurrency kiezen.

Vervolgens is het een kwestie van het inrichten van je portfolio; je complete pakket aan cryptocurrencies waarin je wilt investeren. Hier moet je echter ook goed over nadenken want een goed ingericht portfolio kan je (deels) zekerheid bieden, kan zware verliezen voorkomen en kan aan de andere kant ook grote winsten verwezenlijken. Meer hierover lees je in ons artikel over het inrichten van je portfolio.

Wil je aan de slag met het investeren in cryptocurrencies? Lees dan onze tips voor beginners door, doe kennis op in ons artikel met vijf fouten die je niet moet maken en ga vervolgens van start met ons artikel waarin we je de goedkoopste manieren om cryptocurrencies te kopen voorleggen.

ACTIE: NU GEEN HANDELSKOSTEN WANNEER JE CRYPTO KOOPT VIA BITVAVO