Hoe kies je een goede cryptocurrency voor de grootste kans op winst?

In de wereld van cryptocurrencies weet niemand zeker wat de toekomst brengt en heeft iedereen zijn voorkeuren. Mocht jij er nog niet uit zijn welke cryptocurrency nu de juiste voor jou is en de grootste kans op winst geeft, dan hebben we in dit artikel een aantal tips onder elkaar gezet waarmee je kunt bepalen of een specifieke coin interessant is.

Een goede cryptocurrency voor de grootste kans op winst

Geen enkele cryptocurrency geeft je gegarandeerd winst of komt zonder risico. Maar, je kunt het risico wel verkleinen en dus de kans op winst vergroten. Doe doe je door een aantal specifieke stappen te doorlopen bij het kiezen van de cryptocurrencies die jij in jouw portfolio wilt opnemen. Al deze stappen komen eigenlijk op één ding neer; research. Ga niet blindelings achter de menigte aan want het verleden heeft uitgewezen dat dit vaak tot verlies leidt. Kies de coins die het beste bij jou passen en waar jij in gelooft.

1. Website. Bekijk de website van de betreffende cryptocurrency. Ziet de website er professioneel uit? Hoe volledig is de informatie die je er vindt? Zijn er links naar social media? Zijn er regelmatig updates?
2. Unique selling point (USP). Wat maakt de munt uniek? Wat onderscheidt deze munt van andere cryptocurrencies? En hoe wordt de munt toegepast?
3. Oprichters. Wie zit er achter de munt? Wat is hun ervaring op het gebied van cryptocurrencies en welke rol heeft elk lid van het team? Hoe groot is het team en hoe actief zijn ze?
4. Roadmap en whitepaper. Twee belangrijke elementen zijn de roadmap (de planning voor de korte en lange termijn) en de whitepaper (het idee achter de coin en hoe iets bereikt gaat worden). Lees deze goed door en zorg dat je het begrijpt.
5. Community. In de wereld van cryptocurrencies is de community van groot belang. Zorg dat je er onderdeel van wordt. Lees met name de subreddits zie deze als voorbeeld) van de betreffende coin goed door. Stel vragen aan de community en kijk hoe groot en actief de community is.
6. Volume. Bekijk het volume van een munt, bijvoorbeeld op Coinmarketcap. Is het volume heel laag? Dan zijn er nog maar weinig investeerders en is de kans groot dat de prijs erg hard kan dalen of stijgen. Dit brengt een groot risico met zich mee.

Instappen

Als je bovenstaande vragen voor jezelf beantwoord hebt, er ook positieve antwoorden uitkomen en je gelooft in het doel van een munt, dan kun je gaan kijken naar een moment om in te stappen. Doe dit ook niet zomaar even snel, tenzij je echt voor de lange termijn wilt investeren. Kijk bijvoorbeeld in de grafieken (bijvoorbeeld op een exchange of op Coinmarktcap) of de cryptocurrency al op een hoogtepunt staat en als dat zo is, wacht dan op een dipje. Een gouden regel in deze wereld is; buy low, sell high. Mocht een coin hard stijgen, ga er dan niet blindelings achteraan maar wacht op een dipje zodat je het risico op verlies verkleint. Staat een munt op een relatief laag niveau maar heb je er vertrouwen in dat de munt op lange termijn zal stijgen, dan kun je natuurlijk direct instappen.

Hoe koop je de digitale valuta die jij wilt?

Wil je weten hoe je kunt instappen en hoe je een cryptocurrency kunt aanschaffen? Lees dan onze handleiding voor het kopen van een cryptocurrency. Wil je direct aan de slag op een exhange? Lees dan onze handleiding voor Binance.