De beste apps voor je cryptocurrency portfolio

Cryptocurrency is helemaal in. Steeds meer mensen willen inspringen op de succesverhalen omtrent cryptocurrency. De Bitcoin stijgt naar recordhoogte en ook andere digitale munten als Ethereum, Bitcoin Cash, Dash en Litecoin doen het goed. Tegenover de succesverhalen staan ook digitale munten die het minder goed doen of het niet gered hebben. De markt wordt overspoeld met nieuwe cryptocurrencies. Halverwege november 2017 stond de teller op 2449 verschillende digitale munten volgens Coinranking.com. Wil je investeren in cryptogeld, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Daarom geven wij je de top drie van beste cryptocurrency-apps om de markt van de cryptomunten in de gaten te kunnen houden.

Lees meer over het kopen van cryptocurrencies en vijf fouten die je niet moet maken als je cryptocurrencies koopt.

Al jouw cryptomunten op dezelfde plek met cryptocurrency-apps

Een probleem waar veel investeerders tegenaan lopen is dat niet alle cryptocurrencies op dezelfde exchange zijn te vinden en in verschillende wallets staan. Hierdoor raak je al snel het overzicht kwijt. De oplossing voor dit probleem zijn cryptocurrency checker-apps. Deze apps bieden actuele koersinformatie van honderden, tot wel duizenden digitale valuta. Je kunt gemakkelijk een portfolio bijhouden met al jouw investeringen. Zo heb je alle informatie over jouw digitale munten in één handige app bij elkaar en hoef je niet meer overal in te loggen om jouw investeringen te kunnen volgen.

Oefening baart kunst

Het leuke van deze cryptocurrency-apps is dat je handmatig jouw digitale munten kunt toevoegen. Heb je geen cryptomunten in je bezit, maar wil je zien hoe jij het doet in de markt? Vul een waarde in bij bepaalde cryptomunten en je kunt direct zien hoe jouw fictieve munten het doen. Zo kun je deze apps ook gebruiken om te oefenen en jezelf voor te bereiden op het echte werk. We bespreken drie cryptocurrency-apps met de mogelijkheid tot het bijhouden van een portfolio.

Blockfolio

Blockfolio ondersteunt meer dan 2000 digitale valuta’s. Na het installeren voeg je handmatig het aantal digitale munten in per cryptocurrency. De actuele koers toont alle informatie die je nodig hebt. Je kunt meldingen instellen voor een bepaalde grens of plafond en dankzij de uitgebreide statistieken kun je elke valuta tot in detail onderzoeken. Doordat Blockfolio al jouw investeringen verzameld zie je direct de totale waarde in dollars, euro’s of een andere ingestelde valuta.

De statistieken geven aan hoeveel winst (of verlies) je de afgelopen tijd gemaakt hebt per munt of het totaal aantal digitale munten in je bezit. De statistieken gaan erg diep, waardoor je ook gedetailleerde statistieken per digitale valuta kunt inzien. Je kunt de ontwikkelingen volgen vanaf het ontstaan van de desbetreffende digitale munt, zodat je alle marktontwikkelingen direct kunt inzien.

Blockfolio heeft ook een nieuwssectie, waardoor je direct op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen met cryptocurrencies via Bitcoin Magazine en CoinDesk. Blockfolio geeft complete controle over jouw cryptocurrency-portfolio en is volledig gratis te downloaden.

Download Blockfolio voor Android en iOS.

Lees meer over de 10 belangrijkste termen in de cryptowereld en wat het juiste moment is om een cryptocurrency te kopen.

Delta

De app Delta is net een paar maanden uit, maar wint sterk aan populariteit. Net als Blockfolio is ook Delta een cryptocurrency checker-app met portfolio. Wat zijn jouw huidige investeringen? Delta geeft de totale waarde van jouw portfolio aan. Zo kun je jouw winst of verlies inzien, zowel bij het totaalplaatje als per munt. Delta ondersteunt honderden digitale munten, maar wint het niet qua ondersteuning ten opzichte van van Blockfolio. Delta ondersteunt wel als enige ICO coins.

Waardes zijn in te stellen per munt, zodat je een melding krijgt bij een bepaalde grens. Het leuke is dat Delta gemaakt is in België door Opus Labs CVBA. De ontwikkelaars zijn zeer toegankelijk en luisteren goed naar de gebruikers. Nieuwe functies worden regelmatig toegevoegd, waardoor steeds meer digitale munten worden ondersteund. Delta is een goed alternatief om jouw portfolio in de gaten te houden en geeft veel informatie over de totaalwaarde van jouw investeringen. De app werkt gebruiksvriendelijker dan Blockfolio, waardoor je snel en gemakkelijk gedetailleerde statistieken kunt inzien.

Download Delta voor Android en iOS.

CoinCap

Een andere populaire app voor iOS en Android is CoinCap. De app biedt actuele koersinformatie van een groot aantal digitale valuta. Via Alert Manager kun je notificaties instellen voor grote koersschommelingen en updates. Een grens is in te stellen per munt, zodat je direct weet wanneer een koers valt of enorm stijgt.

CoinCap heeft een Altfolio-optie. Hiermee kun je tot drie verschillende portfolio’s samenstellen. Zie direct hoe jouw totaalwaarde het doet of kijk per munt naar uitgebreide statistieken. De app ondersteunt daarnaast social media. Wil je graag delen hoe een bepaalde munt of jouw gehele portfolio het doet? Deel via social media, sms of e-mail. Een account maken is bij CoinCap niet nodig. Je kunt tevens een wachtwoord instellen, zodat de app niet door anderen geopend kan worden.

Daarnaast beschikt CoinCap over ShapeShift-integratie, zodat je ook digitale munten kunt kopen en verkopen. CoinCap is een goed alternatief voor een portfolio-app ten opzichte van Blockfolio en Delta, met als grote voordeel de ShapeShift-integratie voor het kopen en verkopen van munten. Het aantal ondersteunde munten haalt het niet bij Blockfolio en Delta.

Download CoinCap voor Android en iOS.

Lees meer over het kopen van cryptocurrency en de veiligheid van cryptocurrencies.