Bitvavo account aanmaken en cryptocurrency kopen

Je kunt in Nederland bij diverse websites cryptocurrencies kopen, en één van de meest betrouwbare partijen is Bitvavo. Deze website biedt je de mogelijkheid om Bitcoin en Ethereum te kopen, maar daarnaast kun je diverse altcoins aanschaffen. Je kunt de cryptocurrencies kopen met iDeal of een bankoverschrijving. Bitvavo heeft een eigen wallet waarin de munten opgeslagen kunnen worden, maar je kunt ze ook naar een eigen wallet sturen.

Bitvavo account aanmaken

Het aanmaken van een account voor Bitvavo is zeer eenvoudig. Ga naar Bitvavo en registreer jezelf hier met een e-mailadres en een naam. Activeer vervolgens het account door op de knop in de bevestigingsmail te klikken. Wil je direct geld storten om aan de slag te gaan dan moet je je telefoonnummer verifiëren, wat een paar seconden duurt. Wil je digitale valuta storten of opnemen, of wil je meer dan 5.000 euro verhandelen, dan moet je identiteit geverifieerd worden, middels een kopie van je paspoort. Ook dit proces verloopt snel. Voor het opnemen van tegoeden (geld naar je eigen rekening sturen) is verificatie van je bankrekening vereist.

Cryptocurrency kopen via Bitvavo

Cryptogeld kopen via Bitvavo is erg gemakkelijk. Het eerste dat je moet doen is echter geld storten op je eigen Bitvavo-account, waarna je cryptocurrencies kunt kopen. Dit doe je door bij ‘Mijn rekening’ een bedrag via overschrijving of iDeal te storten.

Is het geld binnen? Klik dan bovenaan in het menu op ‘Kopen & Verkopen’ en je kunt direct aan de slag. Je kunt hier kiezen welke cryptcurrency je wilt kopen. Bitvavo biedt naast Bitcoin, Litecoin en Ethereum ook diverse kleine altcoins, waaronder Cardano (ADA), Neo (NEO), Stellar (XLM), Verge (XVG) en Ripple (XRP). Kies de cryptocurrency die je wilt kopen en voer het aantal in. Onderaan het formulier zie je de totale prijs van de transactie, die je vervolgens kunt bevestigen. Eenmaal aangekocht wordt de gekozen cryptocurrency in Mijn Rekening geplaatst en kun je ze daar bewaren.

Heb je geen idee welke digitale munt je moet aanschaffen? Bitcoin, Litecoin en Ethereum zijn dan vaak de veiligste keuze. Ik wil je wel met klem aanraden om je goed in te lezen en enkel geld te spenderen dat je kunt missen.

Wil je de aangekochte cryptocurrencies in een eigen wallet opslaan? Dan is het vanuit Mijn Rekening mogelijk om de betreffende munten naar jouw eigen walletadres te sturen. Heb je al wel een eigen wallet of wil je direct een exchange gebruiken om andere altcoins te kopen? Dan moet je het wallet-adres daarvan invoeren. Meer hierover lees je in onze handleiding van Binance en handleiding voor KuCoin.

Maak nu een account aan op Bitvavo en koop je eerste cryptocurrency.

Cryptocurrency verkopen via Bitvavo

Wil je jouw cryptocurrency weer voor euro’s verkopen? Ook dat is heel eenvoudig via de optie ‘Kopen & Verkopen’. Kies hier het aantal van de cryptocurrency die je wilt verkopen aan Bitvavo en je krijgt te zien hoeveel euro je er op dat moment voor krijgt. Dit bedrag in euro’s kun je laten overschrijven naar je bankrekening, wat enkele dagen kan duren.

Kosten Bitvavo

Bitvavo werkt met vaste handelskosten per digitale valuta. Voor Bitcoin geldt 1,5% handelskosten en voor de andere munten geldt 2,5%. Wil je cryptocurrencies storten of opnemen, dan zijn er vaste kosten per valuta die je op deze pagina kunt vinden. Het opnemen van euro’s is gratis, net als het storten van euro’s.

Maak nu een account aan op Bitvavo en koop je eerste cryptocurrency.