Bitvavo account aanmaken en cryptocurrency kopen

Je kunt in Nederland bij diverse websites cryptocurrencies kopen, en één van de meest betrouwbare partijen is Bitvavo. Deze website biedt je de mogelijkheid om Bitcoin en Ethereum te kopen, maar daarnaast kun je diverse altcoins aanschaffen. Je kunt de cryptocurrencies kopen met iDeal of een bankoverschrijving. Bitvavo heeft een eigen wallet waarin de munten opgeslagen kunnen worden, maar je kunt ze ook naar een eigen wallet sturen.

Bitvavo account aanmaken

Het aanmaken van een account voor Bitvavo is zeer eenvoudig. Ga naar Bitvavo en registreer jezelf hier met een e-mailadres en een naam. Activeer vervolgens het account door op de knop in de bevestigingsmail te klikken. Wil je direct geld storten om aan de slag te gaan dan moet je je telefoonnummer verifiëren, wat een paar seconden duurt. Wil je digitale valuta storten of opnemen, of wil je meer dan 5.000 euro verhandelen, dan moet je identiteit geverifieerd worden, middels een kopie van je paspoort. Ook dit proces verloopt snel. Voor het opnemen van tegoeden (geld naar je eigen rekening sturen) is verificatie van je bankrekening vereist.

Cryptocurrency kopen via Bitvavo

Cryptogeld kopen via Bitvavo is erg gemakkelijk. Het eerste dat je moet doen is echter geld storten op je eigen Bitvavo-account, waarna je cryptocurrencies kunt kopen. Dit doe je door bij ‘Euro’s storten’ een bedrag via overschrijving, Bancontact of iDeal te storten.

Is het geld binnen? Dan kun je via jouw dashboard direct aan de slag. Je kunt hier kiezen welke cryptcurrency je wilt kopen. Bitvavo biedt naast Bitcoin, Litecoin en Ethereum ook diverse kleine altcoins, waaronder Cardano (ADA), Neo (NEO), Stellar (XLM), Vechain (VET), Verge (XVG) en Ripple (XRP). Kies de cryptocurrency die je wilt kopen en voer het aantal in. Onderaan het formulier zie je de totale prijs van de transactie, die je vervolgens kunt bevestigen. Eenmaal aangekocht wordt de gekozen cryptocurrency op jouw dashboard geplaatst en kun je ze daar bewaren.

Heb je geen idee welke digitale munt je moet aanschaffen? Bitcoin, Litecoin en Ethereum zijn dan vaak de veiligste keuze. Ik wil je wel met klem aanraden om je goed in te lezen en enkel geld te spenderen dat je kunt missen.

Storten en verkopen

Wil je de aangekochte cryptocurrencies niet in het dashboard laten staan maar in een eigen wallet opslaan? Dan is het vanuit het dashboard mogelijk om de betreffende munten naar jouw eigen walletadres te sturen. Je klikt op de betreffende cryptocurrency, en vervolgens kun je bovenin bij ‘Opnemen’ het aantal en het adres van jouw wallet invoeren. Heb je al een eigen wallet of wil je direct een exchange gebruiken om andere altcoins te kopen? Dan moet je het wallet-adres daarvan invoeren bij . Meer hierover lees je in onze handleiding van Binance en handleiding voor KuCoin.

Andersom werkt overigens hetzelfde; wanneer je cryptocurrencies in het dashboard van Bitvavo wilt storten klikt je op de betreffende cryptocurrency, waar je het walletadres van jouw Bitvavo-account (voor de betreffende munt) ziet staan. Hier kun je jouw coins naartoe sturen.

Maak nu een account aan op Bitvavo en koop je eerste cryptocurrency.

Bitvavo exchange

Sinds begin 2018 heeft Bitvavo ook echte Nederlandse exchange voor digitale valuta’s. Hiermee is het mogelijk om bij een Nederlandse partij tegen scherpe transactiekosten te handelen in digitale valuta. Bij de Bitvavo Exchange kunnen gebruikers handelen tegen de laagste transactiekosten van Nederland (0,25% – 0,00%), orders uitvoeren voor ongelimiteerde bedragen, geavanceerde orders uitvoeren en geautomatiseerd handelen d.m.v. beschikbare API. Daarnaast kun je ook gewoon gebruik blijven maken van het reeds bestaande en eenvoudige platform van Bitvavo (zoals hierboven omschreven) waarop tevens de lage transactiekosten van toepassing zijn.

Naast het standaard dashboard heb je de mogelijkheid krijgen om naar het geavanceerde dashboard te gaan. Hier kun je per markt het volgende zien:

  • Koersgrafiek (price chart)
  • Orderboek (order book)
  • Ordergrafiek (debt chart)
  • Uitgevoerde trades (executed trades)

Naast dat veel meer data beschikbaar wordt, op basis waarvan je zoud kunnen handelen, is het mogelijk om geavanceerdere orders uit te voeren. Zo is mogelijk om meerdere typen orders uit te voeren, zoals Market orders (direct kopen of verkopen tegen marktwaarde) en Limit orders (verkopen of kopen voor een vooraf bepaalde prijs). Op de Bitvavo exchange worden de Euro en Bitcoin base pairs gehanteerd.

Cryptocurrency verkopen voor euro’s via Bitvavo

Wil je jouw cryptocurrency weer voor euro’s verkopen? Ook dat is heel eenvoudig via het dashboard. Kies hier de cryptocurrency die je wilt verkopen, selecteer op de volgende pagina de tab ‘Verkopen, kies het aantal van de cryptocurrency die je wilt verkopen aan Bitvavo en je krijgt te zien hoeveel euro je er op dat moment voor krijgt. Dit bedrag in euro’s kun je laten overschrijven naar je bankrekening, wat enkele dagen kan duren.

Kosten Bitvavo

Bitvavo werkt met variabele handelskosten per digitale valuta. Verhandel je per maand minder dan 50.000 euro dan is de fee 0,25 procent van de transactie. Wil je cryptocurrencies storten of opnemen, dan zijn er vaste kosten per valuta die je op deze pagina kunt vinden. Het opnemen van euro’s is gratis, net als het storten van euro’s.

Maak nu een account aan op Bitvavo en koop je eerste cryptocurrency.