Archos introduceert de Safe-T Mini wallet en werkt samen met de European Crypto Bank

Archos komt vandaag met groot nieuws. Naast eerder al de Safe-T Mini hardware wallet voor het opslaan van cryptocurrencies uitgebracht te hebben gaat het bedrijf nu een unieke samenwerking aan.

Vooruitlopend op de Cryptocurrency World Expo, die zal worden gehouden op 22 maart 2018 in Berlijn, kondigen Archos en de European Crypto Bank vandaag hun samenwerkingsovereenkomst aan om de Archos Safe-T Mini te distribueren onder de merknaam van de European Crypto Bank. Volgens de voorwaarden van deze samenwerking ontvangen houders van meer dan 600 EcB-tokens de hardware portemonnee die vervolgens voor iedereen beschikbaar wordt voor een aankoopprijs van 49,99 euro. Daarnaast zal de European Crypto Bank 150.000 EcB-tokens overdragen aan Archos als onderdeel van haar R&D investeringen.

De Archos Safe-T Mini portemonnee biedt een veilig beheer en opslag van actieve crypto door:

– Identificatie met PIN
– Offline Private Key generatie
– Offline systeemmanagement op het apparaat
– On-screen weergave van informatie over elke transactie voor een eenvoudige goedkeuringscontrole vooraf
– Fysieke autorisatie met knoppen
– Het aanmaken van een herstelcode (bestaande uit 24 woorden), essentieel in geval van breuk, verlies of diefstal
– Ondersteuning voor EcB en de belangrijkste cryptovaluta’s
– Compatibiliteit met Elektrum, GreenAddress / Greenbits, MyCrypto en Mycelium

De hardware wallet van Archos biedt ondersteuning voor onder meer Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Z Cash en Dash. Met de portemonnee voor cryptomunten is het ook mogelijk om transacties uit te voeren. Er is een schermpje, een oled met 128 bij 64 pixels, ingebouwd dat de transactie weergeeft, en met een druk op de knop is het mogelijk om de transactie vervolgens te bevestigen.

Naast deze functionaliteiten biedt Archos ook alle diensten die worden aangeboden door het meertalige platform van de European Crypto Bank, toegankelijk aan het einde van zijn ICO vanaf 1 mei 2018: portfolioverklaringen, onderzoek, beleggingsadvies, conversie van crypto-activa in traditionele valuta’s en het genereren van overeenkomstige belastingaangiften volgens de geldende variërende regelgeving in Europa.

Archos en de European Crypto Bank bundelen hun krachten om de toegang tot Blockchain crypto-valuta’s, producten en diensten te faciliteren ongeacht het ervaringsniveau.

Wil je zelf investeren in cryptovaluta? Lees dan onze pagina over het kopen van cryptocurrencies en onze pagina over het handelen op een exchange.