BTCDirect account aanmaken en cryptocurrency kopen

Eén van de Nederlandse websites waar je eenvoudig een cryptocurrency kunt kopen is BTCDirect. Hier heb je de keuze uit Bitcoin, Litecoin en Ethereum. De website biedt de mogelijkheid om cryptocurrencies onder meer via iDeal en een creditkaart te kopen. Echter, de website heeft geen wallet dus deze moet je zelf aanmaken.

BTCDirect account aanmaken

Het aanmaken van een account is eenvoudig. Ga naar BTCDirect en registreer jezelf hier met een e-mailadres en een naam. Activeer vervolgens het account en begin direct met de verificatie. BTCDirect vraagt om je telefoonnummer en een identiteitsbewijs of paspoort zodat ze criminele praktijken grotendeels kunnen uitsluiten. De verificatie van deze documenten, die je digitaal kunt opsturen, kan even duren. Eenmaal geverifieerd kun je tot 2.500 euro per dag investeren in cryptocurrencies. Je kunt dus bijvoorbeeld per dag 2.500 euro aan Bitcoin kopen. Er bestaat nog een hogere verificatie waar ook een videogesprek bij komt kijken, maar dit is met name interessant als je met zeer hoge bedragen gaat werken.

Cryptocurrency kopen via BTCDirect

Je account is nu helemaal klaar voor gebruik. Tijd om cryptocurrency te kopen. Hiervoor heb je natuurlijk wel een wallet nodig. Helaas biedt BTCDirect geen mogelijkheid om je cryptovaluta in een wallet bij hun zelf op te slaan. Je moet dus zelf een wallet gaan activeren. Op onze pagina over wallets lees je meer over de soorten wallets en waar je deze kunt registreren. Als je eenmaal een wallet hebt, heb je alleen dit walletadres nog nodig om coins via BTCDirect te kopen.

Je kunt bij BTCDirect een cryptocurrency kopen via iDEAL, Bankoverschrijving, Creditcard, Bancontact, Sofortbanking en Giropay. Wanneer de betaling bij de website binnenkomt is afhankelijk van de gekozen optie. iDeal en de creditkaart zijn de snelste methoden. Hiermee kun je direct cryptocurrencies aanschaffen.

Het aankopen van Bitcoin, Litecoin of Ethereum is zeer eenvoudig. Op de website kun je op meerdere plekken de gewenste munt selecteren, het aantal invullen of het aantal euro’s dat je wilt uitgeven invullen. Klik op ‘Kopen’ en je komt in een venster waar je de totale kosten en het totale aantal munten ziet. Vul hier het adres van de wallet of het walletadres op een exchange in waar de coins naartoe gestuurd moeten worden. Bevestig vervolgens de transactie en voltooi de betaling. Afhankelijk van de gekozen cryptocurrency kan het enkele minuten tot enkele uren duren voordat de coins in de wallet of op de exchange verschijnen.

Wil je direct een exchange gebruiken om andere altcoins te kopen? Dan moet je het wallet-adres daarvan invoeren. Meer hierover lees je in onze handleiding van Binance.

Maak nu een account aan op BTCDirect en koop je eerste cryptocurrency.

Kosten BTCDirect

De fees op het platform van BTCDirect zijn als volgt:

  • Bitcoin: 2% voor aan- en 1% voor verkoop
  • Litecoin: 3% voor aan- en 2% voor verkoop
  • Ethereum: 3% voor aan- en 2% voor verkoop

Deze fees zijn al verwerkt in de prijs die je op de website ziet. Daarnaast is er ook een fee voor de verschillende betaalmethodes waar je uit kunt kiezen. Zo betaal je bijvoorbeeld €0,99 voor een iDEAL-transactie.

Cryptocurrency verkopen via BTCDirect

Wil je jouw cryptocurrency weer voor euro’s verkopen? Ook dat is heel eenvoudig via de optie ‘Verkopen’. Kies hier het aantal van de cryptocurrency die je wilt verkopen aan BTCDirect en je krijgt te zien hoeveel euro je er op dat moment voor krijgt. Dit bedrag in euro’s kun je laten overschrijven naar je bankrekening, wat enkele dagen kan duren. Met volledige verificatie kun je tot 10.000 euro verkopen.

Maak nu een account aan op BTCDirect en koop je eerste cryptocurrency.