Waar kun je welke cryptocurrency kopen?

Er zijn vandaag de dag zoveel cryptocurencies te koop dat je waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer zien. Het direct met euro’s kopen van al deze digitale valuta is nagenoeg onmogelijk en daarom wordt gebruik gemaakt van exchanges. Op deze exchanges kun je de grotere coins – bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum – gebruiken om de kleinere cryptocurrencies te kopen.

Cryptocurrencies op exchanges

Er bestaat op dit moment helaas nog geen exchange waar je alle cryptocurrencies vindt die er aangeboden worden. Er zijn tal van exchanges waar je wel een groot aanbod kunt vinden. Wij raden twee exchanges aan voor de beginnende gebruiker; Binance en KuCoin. Beide exchanges hebben een groot aanbod aan altcoins en zijn vriendelijk in het gebruik.

Maar, hoe weet je nu op welke exchange je een specifieke munt kunt vinden? Daar hebben we Coinmarketcap voor. Deze website biedt een overzicht van alle cryptocurrencies die er momenteel te verkrijgen zijn en laat direct de belangrijkste statistieken van de gehele markt en elke specifieke munt zien. Mocht een digitale valuta hier niet opstaan dan is deze ook nog niet op exchanges te vinden.

Bij elke digitale munt zie je een kopje ‘Markets’. Hier vind je een overzicht van alle exchanges waar de betreffende cryptocurrency te koop is. Zoals je zult zien zijn er heel veel exchanges, zowel klein als groot. Heb je nog weinig ervaring, kijk dan even naar het volume van de betreffende exchanges. De exchanges met een klein volume zijn vaak minder betrouwbaar dan de exchanges met groot volume. Doe alsnog zelf goed onderzoek naar een exchange voordat je hier geld of een cryptocurrency naar over gaat maken.

Hoe moet je cryptocurrency kopen?

Heb je de cryptocurrency die je wilt kopen gevonden en weet je ook op welke exchange de munt staat? Dan kun je gaan kopen. In ons artikel over cryptocurrency kopen vind je alle informatie over hoe je snel en veilig één van de grotere coins (Bitcoin, Ethereum en Litecoin) kunt kopen. Deze stuur je vervolgens naar een exchange, bijvoorbeeld Binance, waar je dan weer in de kleinere coins (altcoins) kunt gaan handelen. Lees onze handleiding voor Binance of handleiding voor KuCoin om te leren hoe je cryptocurrency naar een exchange stuurt en daar munten kunt kopen en verkopen.

Wil je direct Bitcoin, Ethereum of Litecoin kopen? Gebruik dan onze handleidingen voor BitvavoCoinbase, Bitcoin MeesterCoinmerceBTCDirect, en LiteBit.