Bitcoin vs Altcoins: wat is het verschil?

Bitcoin is nog altijd de koning der cryptocurrencies. En dat is niet zonder reden. De meeste cryptocurrencies kunnen namelijk alleen middels Bictoins gekocht worden en het verhandelen van digitale munten gebeurt negen van de tien keer ook middels bitcoin. Nagenoeg alle exchanges gebruiken Bitcoin als basis, waarmee de andere munten aangeschaft kunnen worden.

Altcoins zijn simpel gezegd alle andere cryptocurrencies (digitale munten), dus geen bitcoin. Deze altcoins kun je kopen wanneer je bitcoin in je bezit hebt en deze op een exchange omzet in een specifieke altcoin.

Wat zijn Satoshi’s?

Een hele Bictoin kopen zou natuurlijk mooi zijn, maar dat is voor velen lastig. En bovendien hebben de meeste cryptocurrencies een waarde die veel lager ligt dan een hele Bitcoin. Een Bitcoin bestaat daarom uit Satoshi’s, zodat je een fractie van een Bitcoin kunt kopen en ook altcoins middels een fractie van een Bitcoin kunt kopen.

Een Satoshi is de kleinste fractie van een Bitcoin dat je kunt verzenden. Kleiner dan een Satoshi kan een Bitcoin niet meer worden gedeeld. Een Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC. Dit is een honderdste deel van één miljoenste BTC. 1 Bitcoin is 100 miljoen Sathoshi’s.

Als voorbeeld; je kunt zelf bijvoorbeeld 0.0001 Bitcoin kopen, wat dus 0.0001 maal de waarde van één Bitcoin van dat moment is. Ook kun je voor bijvoorbeeld 0.00001300 Bitcoin (1300 Sathoshi’s) een specifieke altcoin kopen die die waarde heeft.

Lees meer over een cryptocurrency kopen en lees onze handleiding voor de Binance exchange waar je altcoins kunt kopen.