Cryptocurrency kopen op KuCoin

Eén van de betere exchanges om cryptocurrencies te verhandelen is KuCoin. Deze exchange uit Hong Kong beschikt over een groot aanbod aan altcoins, naast natuurlijk Bitcoin. Alle grote digitale munten als Ethereum en Litecoin worden verhandeld, net als diverse kleine munten. KuCoin is een zeer gebruiksvriendelijk platform waar je binnen enkele minuten na registratie in cryptocurrency kunt handelen.

Lees ook onze handleiding voor Binance, de beste exchange van dit moment.

Voordelen cryptocurrency kopen op KuCoin

Eén van de grootste voordelen van KuCoin is dat de exchange een eigen munt heeft, de KuCoin Share (KCS). Deze munt kun je op de exchange kopen en biedt diverse voordelen. Zo zijn de transactiekosten per transactie minder als je deze munten hebt. Interessanter nog is dat 50 procent van de totale transactiekosten van KuCoin (je betaalt een klein percentage bij elke transactie) wordt terugbetaald aan bezitters van KuCoin Shares. Hoe meer KCS je hebt, hoe meer je van die 50 procent krijgt. De KCS coins moeten in de wallet op de exchange bewaard blijven om de bonus te ontvangen.

Daarnaast krijg je ook nog eens een verwijzingsbonus wanneer je mensen uitnodigt om ook op KuCoin te gaan handelen. Een klein percentage van hun transactiekosten komen in jouw account terecht. Kortom, naast het verhandelen van een cryptocurrency kun je ook nog eens geld verdienen.

Een ander groot voordeel van deze exchange is dat er vooralsnog geen uitgebreide verificatie nodig is. Je kunt in een paar minuten een account aanmaken zonder dat je hiervoor documenten hoeft op te sturen. Een e-mailadres en wachtwoord zijn voldoende.

De belangrijkste voordelen van KuCoin op een rij;

– Een groot aanbod van cryptocurrencies
– Gebruiksvriendelijk
– Diverse voordelen wanneer je KuCoin Shares (KCS) koopt
– Bonussen wanneer je KCS koopt
– Verwijs andere naar KuCoin en ontvang nog meer bonussen
– 4/7 klantenservice via Telegram, WeChat en andere platformen
– Binnenkort komt er ook een mobiele app voor Android en iOS
– Maar 0.1 procent aan transactiekosten
– In het Nederlands te gebruiken

Stap voor stap

Het kopen van een cryptocurrency op KuCoin is zeer eenvoudig, maar je kunt op KuCoin niet met euro’s kopen dus je moet eerst via een ander platform Bitcoin, Litecoin, Ethereum of een andere grote munt kopen die je vervolgens naar KuCoin kunt sturen om te gaan verhandelen voor andere digitale munten.

Volg de volgende stappen om te gaan handelen;

1. Maakt een account aan. Hiervoor is alleen een e-mailadres en wachtwoord vereist.
2. Optimaliseer de beveiliging van je account (Google 2FA is belangrijk)
3. Ga naar ‘Bezittingen’ en ‘Overzicht’. Hier vind je alle cryptocurrencies die verhandeld worden.

4. Klik op ‘Storten’ om de cryptocurrency die je gekocht hebt of gaat kopen (via een andere exchange of websites als Coinbase of BTCDirect) aan je wallet toe te voegen.
5. Wil je bijvoorbeeld Litecoin storten, klik dan op ‘Storten’ naast Litecoin, kopieer het getoonde adres en verstuur de Litecoins naar dit adres.

Wij raden aan om te kopen via één van onderstaande websites;

Coinbase. Hier kun je Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen. Het bedrijf heeft een eigen wallet, een eigen app en biedt een gebruiksvriendelijke ervaring. Betaling kan middels overschrijving en credit card. Lees ook onze hoe gebruik je Coinbase handleiding.

Bitvavo. Hier kun je naast Litecoin, Bitcoin en Ethereum ook terecht voor onder andere Stellar (XLM), Verge (XVG), Neo (NEO) en Ripple (XRP). Je kunt de coins in de wallet van Bitvavo opslaan of naar je eigen wallet sturen. Lees ook onze hoe gebruik je Bitvavo handleiding.

Coinmerce. Hier kun je naast Bitcoin, Litecoin en Ethereum meer dan 70 populaire altcoins kopen. Coinmerce heeft eigen wallets, werkt eenvoudig en heeft bovendien een gratis app voor Android en iOS zodat je overal cryptocurrencies kunt kopen en beheren. Lees ook onze hoe gebruik je Coinmerce handleiding.

Bitcoin Meester. Hier heb je toegang tot een groot aanbod aan cryptocurrencies, waaronder Bitcoin (BTC), Tron (TRX), Stellar (XLM) en Vechain (VET). Daarbij zijn er zes betaalmethoden, waaronder iDeal en Bancontact, en kun je de coins in de online wallet opslaan. Lees ook onze hoe gebruik je Bitcoin Meester handleiding.

BTCDirect. Hier kun je Bitcoin, Ethereum en Litecoin kopen. Er is geen wallet dus je moet je aankoop versturen naar een eigen wallet of een exchange. Betaling kan middels iDeal. Lees ook onze hoe gebruik je BTCDirect handleiding.

LiteBit. Hier heb je naast Bitcoin de keuze uit tientallen altcoins, die je direct in de wallet van Litebit kunt opslaan of die je direct kunt versturen naar je eigen wallet of de wallet van een exchange. Betaling kan middels iDeal. Lees ook onze hoe gebruik je LiteBit handleiding.

De link die je hebt gekopieerd vanaf KuCoin vul je bij bovenstaande partijen in bij het veld voor het ontvangstadres bij je bestelling. Bevestig de transactie. Het hangt van de blockchain en de verwerkingssnelheid van de sites af hoe lang het duurt voordat de munten zijn bijgeschreven op je KuCoin-account. Dit kan enkele minuten, maar ook enkele uren duren.

6. Zodra de gekozen cryptocurrency gestort is kun je bij ‘Markten’ deze cryptomunt gaan verhandelen voor andere munten op de exchange. Heb je Litecoin gekocht en wordt de munt van jouw keuze alleen in een paar met Bitcoin (BTC) verhandeld, dan zul je de Litecoins eerst voor BTC moeten verkopen.

7. Per markt, bijvoorbeeld KCS/BTC (KuCoinShare / Bitcoin of LITC / BTC) kun je de prijs invoeren en het aantal dat je wilt kopen of verkopen. Voor beginners is het verkopen voor de marktprijs het meest eenvoudig en veilig.

8. Gekochte cryptocurrencies verschijnen in het overzicht van ‘Bezittingen’ en kunnen ook weer verstuurd worden naar een andere wallet door op ‘Opnemen’ te klikken.

Meld je nu aan op de exchange van KuCoin of lees meer over het kopen van een cryptocurrency.