Deze crypto termen moet je kennen als je begint met handelen

Als je net in de wereld van crypto start dan is de kans groot dat je veel termen voorbij ziet komen die je weinig zeggen. Toch is het erg belangrijk te weten wat deze termen precies betekenen, met name omdat ze je kunnen helpen bij het maken van de juiste beslissingen. Ook maakt deze kennis het een stuk makkelijker mee te praten op fora of op social media. In dit artikel zetten we de belangrijkste termen in de wereld van crypto voor je op een rij.

FOMO
Deze afkorting staat voor Fear of Missing Out. Je wilt de winst die je vrienden of collega’s maken niet missen en daarom stap je maar snel in op een bepaalde munt. Is dat altijd verstandig? Nee.

Marketcap
De marketcap is de totale waarde van een bepaalde munt. Dit is een simpele rekensom: alle beschikbare coins (van één type) maal de prijs per stuk. Dit geeft je de marketcap.

Lees meer over de snelste en goedkoopste manier om in Nederland cryptocurrencies te kopen

ATH
ATH staat voor all time high. Dit verwijst naar het hoogste punt van de koerst van een specifieke munt.

Moon
Moon is letterlijk vertaald ‘maan’. Hiermee wordt bedoeld dat de koers als een raket omhoog gaat, richting de maan.

Whales
Whales zijn walvissen. Dit zijn de grote spelers met enorme hoeveelheden coins. Zij kunnen met hun gedrag de hele cryptomarkt beïnvloeden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer iemand 10.000 bitcoins verkoopt of juist koopt?

Bags
Een Bag is simpel gezegd een zak. En in de wereld van crypto is het de zak met munten die je bezit. Een heavy bag is een grote hoeveelheid coins.

Shilling
Shilling is een belangrijke en kan gevaar opleveren als je net begint. De zogenaamde shillers zijn hier goed in en promoten een specifieke coin met als doel dat jij daar geld instopt. Let wel op want er is een grote kans dat zij hier zelf veel belang bij hebben omdat ze veel van die crypto hebben.

Sat
Een hele bitcoin bezitten wordt steeds lastiger maar een stukje bitcoin kan wel. Als je een bitcoin deelt door 100 miljoen dan krijg je één sat, vernoemd naar Satoshi, de bedenker van bitcoin.

ACTIE: NU GEEN HANDELSKOSTEN WANNEER JE CRYPTO KOOPT VIA BITVAVO

FUD
FUD staat voor Fear, Uncertainty and Doubt. Er is altijd wel iemand die roept dat een bepaalde crypto helemaal naar de verdoemenis gaat. Als hij of zij hiermee opzettelijk angst probeert te zaaien dan heet dat FUD.

Rekt
Als je op een verkeerd moment hebt gehandeld en je veel geld verliest dan ben je rekt. Een verbastering van wrecked.