Bitcoin Meester account aanmaken en cryptocurrency kopen

Je kunt in Nederland bij diverse websites cryptocurrencies kopen, en één van de meest populaire partijen is Bitcoin Meester. Deze website biedt je niet alleen de mogelijkheid om de meest bekende munten, waaronder Bitcoin en Ethereum, te kopen. Daarnaast is er namelijk een zeer groot aanbod van altcoins, waaronder EOS, TRX (Tron), BNB (Binance Coin) en VET (Vechain). Daarbij kun je cryptocurrencies kopen via diverse diensten, waaronder iDeal, Bancontact, SEPA en Sofort. Bitcoin Meester heeft een eigen portefeuille (wallet) waarin de munten opgeslagen kunnen worden, maar je kunt ze ook naar een eigen wallet sturen. Tot slot kun je handelen tegen aantrekkelijk lage tarieven.

Bitcoin Meester account aanmaken

Het aanmaken van een account bij Bitcoin Meester om cryptocurrencies aan te schaffen is kinderlijk eenvoudig. Navigeer naar de website, klik op ‘open een account’ en voer vervolgens jouw persoonlijke gegevens in. Binnen enkele seconden ontvang je een e-mail ter bevestiging en je kunt direct aan de slag.

Zonder verdere verificatie kun je direct voor 100 euro per week handelen in cryptocurrencies. Wil je toch meer kopen dan moet je meer gegevens doorgeven. Wanneer je je rekening verifieert kun je tot 1.500 euro per week kopen, en wanneer je de uitgebreide verificatie met onder meer je identiteitsbewijs doet kun je tot 100.000 euro per week kopen.

Cryptocurrency kopen via Bitcoin Meester

Wil je direct aan de slag dan kun je binnen een paar minuten jouw eerste cryptocurrencies via Bitcoin Meester bezitten. Echter, voordat je kunt handelen moet je jouw account aanvullen met krediet. Je kunt krediet op je account zetten middels diverse diensten;

 • iDeal (1 euro kosten onder 1.000 euro)
 • Bancontact (1 euro kosten + 1,1%)
 • SEPA (1 euro kosten onder 1.000 euro)
 • Giropay (1 euro kosten + 2%)
 • Sofort (1 euro kosten + 2 %)
 • MyBank (1 euro kosten + 1,25%)

Afhankelijk van de gekozen dienst staat het geld binnen enkele seconden in jouw account. Je kunt nu direct cryptovaluta gaan kopen. Hiervoor ga je naar de knop ‘Munten kopen’ en vervolgens kun je kiezen uit het grote assortiment aan cryptovaluta. Bitcoin Meester heeft het grootste aanbod van Nederland, met onder meer;

 • Bitcoin (BTC)
 • Tron (TRX)
 • Stellar (XLM)
 • Vechain (VET)
 • EOS (EOS)
 • Ripple (XRP)
 • Neo (NEO)
 • Litecoin (LTC)
 • Binance Coin (BNB)
 • Verge (XVG)
 • Enigme (ENG)
 • Waltonchain (WTC)
 • Qtum (QTUM)
 • 0x (ZRX)

Een belangrijke tip is dat het in één keer met een groot bedrag aanschaffen van een cryptocurrency goedkoper is dan dit een aantal keer met kleine bedragen doen. Dit komt doordat je elke keer opnieuw transactiekosten moet betalen.

Het aanschaffen van coins is goedkoper als dit in één keer met een groot bedrag wordt gedaan dan wanneer dit meerdere keren voor kleinere bedragen wordt gedaan. Dit in verband met de transactiekosten.

Kies de cryptocurrency die je wilt kopen en voer het aantal in. Onderaan het formulier zie je de totale prijs van de transactie, die je vervolgens kunt bevestigen. Eenmaal aangekocht wordt de gekozen cryptocurrency in jouw portefeuille geplaatst en kun je ze daar bewaren.

Er is echter ook nog een ‘Geavanceerd’ optie. Via deze knop kun je instellen dat de betreffende cryptovaluta gekocht wordt bij een bepaalde prijs of verkocht wordt bij een prijs hoger of lager dan ‘x’.

Heb je geen idee welke digitale munt je moet aanschaffen? Bitcoin, Litecoin en Ethereum zijn dan vaak de veiligste keuze. Ik wil je wel met klem aanraden om je goed in te lezen en enkel geld te spenderen dat je kunt missen.

Storten en verkopen

Wil je de aangekochte cryptocurrencies niet in je portfefeuille laten staan maar in een eigen wallet of een wallet op een exchange opslaan? Dan is het vanuit je portefeuille mogelijk om de betreffende munten naar jouw eigen walletadres te sturen. Je gaat naar je portefeuille, zoekt de betreffende cryptocurrency, en vervolgens kun je door op de knop onder ‘Versturen’ te klikken het adres van jouw wallet invoeren. Heb je al een eigen wallet of wil je direct een exchange gebruiken om andere altcoins te kopen? Dan moet je het wallet-adres daarvan invoeren bij . Meer hierover lees je in onze handleiding van Binance en handleiding voor KuCoin.

Andersom werkt overigens hetzelfde; wanneer je cryptocurrencies in het dashboard van Bitcoin Meester wilt storten klikt je op ‘Storten’ knop bij de betreffende cryptocurrency, waar je vervolgens het walletadres van jouw Bitcoin Meester-account (voor de betreffende munt) ziet staan. Hier kun je jouw coins naartoe sturen.

Maak nu een account aan op Bitcoin Meester en koop je eerste cryptocurrency.

Cryptocurrency verkopen voor euro’s via Bitcoin Meester

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om cryptocurrencies die je in jouw portefeuille hebt weer te verkopen voor euro’s. Ga naar jouw portefeuille, klik op ‘verkopen’ bij de betreffende cryptovaluta en in het volgende venster kun je aangeven hoeveel van de betreffende munt je wilt verkopen. Je kunt de euro’s die je ontvangt direct op je rekening laten te storten.

Kosten Bitcoin Meester

Net zoals elke andere broker of exchange brengt Bitcoin Meester kosten in rekening voor het handelen in cryptocurrencies op het platform. De standaard handelskosten liggen op ongeveer 2 procent en die kosten worden direct in de koerst die je ziet berekend. Je ziet dus meteen wat je echt krijgt. Je kunt echter door veel te handelen op het platform stijgen in VIP-level en zodoende korting krijgen op de handelskosten. Die korting kan oplopen tot 1,75 procent.

Voor het versturen van coins worden ook kosten berekend. Deze kosten verschillen echter per cryptocurrency. Op deze pagina vind je een overzicht van de kosten per munt.

Maak nu een account aan op Bitcoin Meester en koop je eerste cryptocurrency.