Coinbase account aanmaken en cryptocurrency kopen

Een eenvoudige manier om de vier grote cryptocurrencies (Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash) te kopen is door gebruik te maken van Coinbase. Dit is één van de grootste websites waar je cryptocurrency kunt kopen, bewaren en verkopen. Ook kun je hier eenvoudig de realtime prijzen volgen. We leggen je in dit artikel uit hoe je een Coinbase-account moet aanmaken en hoe je een cryptocurrency via de website kunt kopen.

Coinbase account aanmaken

Ga naar de website van Coinbase en registreer jezelf voor een account. Dit gaat in enkele stappen en is vrij eenvoudig. Zo vul je jouw e-mailadres in, geef je een naam op en bevestig je het aanmaken van het account via een e-mail die je ontvangt. Vergeet vervolgens niet om Google 2FA (Two Factor Authentication) aan te zetten voor extra veiligheid.

Je account moet nog geverifieerd worden om er volledig gebruik van te maken en je limiet te verhogen. Dit doe je door een foto van je paspoort, identiteitskaart of rijbewijs te uploaden. Binnen enkele minuten krijg je te horen of je account geverifieerd is. Vervolgens kun je een betaalmethode toevoegen. Dit kan een bankrekening zijn waarmee je geld overschrijft of een credit card waar de aankopen van afgeschreven worden.

Je account is nu helemaal klaar voor gebruik. Tijd om cryptocurrency te kopen. Hiervoor heb je natuurlijk wel een wallet nodig maar gelukkig heeft Coinbase zelf een wallet waar je Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Bitcoin Cash kunt bewaren. Wil je gebruikmaken van een eigen wallet, neem dan ons artikel over wallets door.

Cryptocurrency kopen via Coinbase

Cryptogeld kopen via Coinbase is erg eenvoudig, mits je een betaalmethode hebt toegevoegd. Klik bovenaan in het menu op ‘Kopen en verkopen’ en je kunt direct aan de slag. Kies de gewenste betaalmethode en koop direct Bitcoin, Ethereum, Litecoin of Bitcoin Cash. Je kunt de aankoop in de wallet (Account) van Coinbase opslaan en desgewenst kun je de aangekochte cryptocurrency versturen naar een andere wallet door bij ‘Account’ op ‘Verzenden’ te klikken.  Het Dashboard geeft je een overzicht van de cryptocurrencies die je reeds in bezit hebt, in de wallet (portefeuille). Ook kun je hier de grafieken per digitale valuta bekijken.

Cryptocurrency verkopen via Coinbase

Wil je jouw cryptocurrency weer voor euro’s verkopen? Ook dat is heel eenvoudig via de optie ‘Kopen en verkopen’. Kies hier het aantal van de cryptocurrency die je wilt verkopen aan Coinbase en je krijgt te zien hoeveel euro je er op dat moment voor krijgt. Dit bedrag in euro’s kun je laten overschrijven naar je bankrekening, wat enkele dagen kan duren.

Verder handelen op een exchange

Als je cryptocurrencies via Coinbase aanschaft krijg je ze direct in de wallet op de website gestort. Heb je al een eigen wallet of wil je direct een exchange gebruiken om andere altcoins te kopen? Dan moet je het wallet-adres daarvan invoeren. Meer hierover lees je in onze handleiding van Binance.

Snelheid en kosten

De snelheid waarmee transacties worden uitgevoerd is afhankelijk van de gekozen betalingsmethode. Bij een bankoverschrijving kan het enkele dagen duren maar met een creditkaart wordt de transactie vrijwel direct uitgevoerd. In Europa liggen de kosten voor het kopen en verkopen van cryptocurrencies op 1 procent, bestellingen met een creditkaart op 3 procent en transacties per bank kosten 15 eurocent.

Maak nu een account aan op Coinbase en koop je eerste cryptocurrency.