De verschillende soorten cryptocurrency en hun unieke kenmerken (ADV)

Als je interesse hebt om te beginnen met investeren in crypto is het handig als je jezelf eerst verdiept in alle soorten cryptomunten die er zijn. Iedere cryptomunt heeft eigen, unieke kenmerken. Welke cryptomunt bij je past is afhankelijk van meerdere factoren. Kijk vooral naar jouw persoonlijke doelen en wat je al over een bepaalde soort cryptomunt weet. Realiseer je goed dat cryptocurrency snel evoluerende onderwerpen zijn waardoor er altijd nieuwe ontwikkelingen zijn. Hier vind je drie cryptomunten waar jij je in kan verdiepen en kan bepalen of er één bij zit waar jij je geld op durft in te zetten.

Bitcoin

Eén van de meest bekende cryptomunten is toch wel de Bitcoin. Deze digitale valuta is in 2009 geïntroduceerd onder de naam Satoshi Nakamoto. De Bitcoin is zo ontworpen dat het een onafhankelijk geldsysteem is. Deze cryptomunt heeft een belangrijk kenmerk, namelijk dat er slechts 21 miljoen Bitcoins zijn. Dit maakt het een waardevolle cryptomunt. De vraag naar het product kan groter zijn dan het aanbod, wat kan leiden tot een stijging van de prijs. Steeds meer bedrijven accepteren Bitcoins als betaalmiddel, waardoor de vraag naar valuta toeneemt. Daarnaast biedt het de gebruikers anonimiteit en privacy bij transacties waardoor sommige mensen het aantrekkelijk vinden om te investeren in Bitcoins.

Ethereum

Ethereum is ontworpen om verder te gaan waar Bitcoin stopte op het gebied van decentrale applicaties en slimme contracten. Ethereum als cryptocurrency wordt dan ook gezien als het fundament van een nieuwe generatie internettoepassingen. Deze cryptomunt is interessant voor ontwikkelaars en bedrijven, omdat het veel mogelijkheden biedt op het gebied van transparantie van blockchain-technologie om allerlei verschillende toepassing te creëren. Dit kan variëren van supply chain management tot sociale media. 

Dogecoin

De cryptocurrency Dogecoin staat bekend vanwege de Japanse hond ‘Kabosu.’ Kabosu werd één van de bekende dieren op het internet toen een foto van hem een meme werd. Een meme is een bewerkte afbeelding die vaak via sociale media worden verspreid. Als grap hadden de oprichters van Dogecoin hun cryptomunt vernoemd naar deze bekende Kabosu. De oprichters hadden zelf nooit verwacht dat de Dogecoin zo groot zou worden. De snelle groei van Dogecoin zorgde ervoor dat er al snel verschillende forums werden geopend die specifiek gericht zijn op Dogecoin en de community. Via deze forums kunnen gebruikers informatie zoeken over het kopen, verkopen en verhandelen van de cryptomunt. Dogecoin wordt vooral gebruikt om internetgebruikers te belonen voor leuke opmerkingen. Het wordt dan ook vaak gezien als een ‘’memecoin’’ en is vooral populair op Reddit en Twitter. Als jij je graag wil verdiepen in deze cryptomunt kijk dan eens bij Dogecoin kopen, bijvoorbeeld via de website van Anycoindirect.

Dit is een gesponsord artikel.