Coinmerce account aanmaken en cryptocurrency kopen

Je kunt in Nederland bij diverse websites cryptocurrencies kopen, maar als je goedkoop, snel en veilig uit een groot aantal digitale valuta wilt kiezen dan is Coinmerce één van de beste opties. Deze Nederlandse partij maakt het mogelijk om snel en eenvoudig een van de 70+ cryptocurrencies die ze aanbieden te kopen, en bovendien kun je dit alles doen via een handige applicatie voor je Android-smartphone of iPhone. Coinmerce maakt het mogelijk cryptocurrencies in een wallet binnen de app of webinterface zelf op te slaan of om deze te versturen naar een eigen wallet, of zelfs een exchange. Deze website biedt je de mogelijkheid om Bitcoin en Ethereum te kopen, maar daarnaast kun je diverse altcoins aanschaffen. Je kunt de cryptocurrencies kopen met iDeal en Sofort.

Coinmerce account aanmaken

Het aanmaken van een account voor Coinmerce is zeer eenvoudig. Ga naar Coinmerce en registreer jezelf hier door het formulier in te vullen met onder meer je naam, e-mailadres en geboortedatum. Activeer vervolgens het account door op de knop in de bevestigingsmail te klikken. Wil je direct geld storten om aan de slag te gaan dan moet je je bankrekening verifiëren. Je stuurt 0,01 euro via iDeal naar de bankrekening van Coinmerce en zodra dit bevestigd is binnen een paar minuten kun je met een limiet van 500 euro per week aan digitale valuta kopen. Wil wil je meer dan 500 euro verhandelen, dan moet je identiteit geverifieerd worden, middels een kopie van je paspoort of een ander identiteitsbewijs. Ook dit proces verloopt snel. Overigens staat veiligheid hoog in het vaandel van Coinmerce, en daarom is het verstandig om de 2FA-optie te gebruiken. Wanneer je deze activeert kun je alleen inloggen met een code die je krijgt van Google Authenticator.

In onderstaande video worden de belangrijkste features van Coinmerce uitgelicht;

Cryptocurrency kopen via Coinmerce

Cryptogeld kopen via Coinmerce is erg gemakkelijk. Je hoeft immers zelf geen wallets aan te maken of private keys te onthouden; alles is geautomatiseerd en je kunt direct aan de slag. Je hebt dus absoluut geen technische kennis nodig; een kind kan de was doen. Coinmerce maakt voor jou de wallets aan zodat je alle cryptocurrencies die je via het bedrijf kunt kopen op kunt slaan in een wallet.

Onder het kopje ‘Handelen’ krijg je een handig overzicht van alle digitale munten die je kunt kopen, inclusief de koersen van de afgelopen tijd. Je kunt hier de munt die je wilt kopen selecteren en aangeven of je een bepaald bedrag aan euro’s of een bepaald aantal van de betreffende munt wilt kopen. Klik op ‘Kopen’ en je kunt via iDeal of Sofort afrekenen. Vervolgens wordt de aankoop in de wallet van de betreffende munt geplaatst.

Binnen maximaal enkele minuten is de aankoop compleet en vind je jouw aangekochte munten onder ‘Wallets’. dit is de plek waar de aangekochte munten veilig opgeslagen worden. De wallet kun je inzien via de apps van Coinmerce of via de website. Daarnaast kun je munten die je reeds op een andere wallet hebt staan naar de wallet op Coinmerce sturen, dit heet een deposit.

Wil je de aangekochte cryptocurrencies in een eigen wallet opslaan? Dan is het bij de aankoop direct of vanuit ‘Wallets’ mogelijk om de betreffende munten naar jouw eigen walletadres te sturen. Let wel dat je voor het versturen van digitale munten naar een externe wallet een paar euro aan kosten extra moet betalen. Heb je al wel een eigen wallet of wil je direct een exchange gebruiken om andere altcoins te kopen? Dan moet je het wallet-adres daarvan invoeren. Meer hierover lees je in onze handleiding van Binance.

Let wel; niet alle cryptocurrencies kunnen op een wallet in Coinmerce gestort worden. En hoewel je het overgrote deel van de cryptocurrencies vanuit de wallet kunt versturen is dit bij sommige niet mogelijk. Een overzicht van de mogelijkheden per digitale valuta vind je op deze pagina.

Het aanbod aan cryptovaluta

Coinmerce biedt de mogelijkheid om een groot aantal cryptocurrencies te kopen, in een wallet op te slaan en ook te verkopen. Er zijn meer dan 70 coins beschikbaar. Zo kun je aan de slag met de belangrijkste coins; Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC). Maar, ook tal van Altcoins kun je via Coinmerce kopen. Een kleine greep uit het aanbod; VeChain (VET), Tron (TRX), Neo (NEO), OmiseGo (OMG), Ethos (BQX), Cardano (ADA), 0x (ZRX) en Zilliqa (ZIL). Coinmerce heeft het grootste aanbod van Altcoins in Nederland.

Heb je geen idee welke digitale munt je moet aanschaffen? Bitcoin, Litecoin en Ethereum zijn dan vaak de veiligste keuze. Ik wil je wel met klem aanraden om je goed in te lezen en enkel geld te spenderen dat je kunt missen.

Maak nu een account aan op Coinmerce en koop je eerste cryptocurrency.

Android en iOS app

Zoals gezegd heeft Coinmerce een belangrijk voordeel ten opzichte van andere partijen waar je cryptocurrencies kunt kopen. Je kunt dit namelijk snel, eenvoudig en veilig doen via de Coinmerce-app op je smartphone. De app is beschikbaar voor Android en iOS, en heeft hetzelfde uiterlijk als de webinterface van Coinmerce. Zo kun je direct, wanneer de koers van jouw favoriete munt laag staat, een aankoop doen. Het is een echte alles-in-één app waarmee je onderweg, op de bank en op vakantie je cryptozaken kunt regelen. De app werkt soepel en met slechts een paar klikken kun je een cryptocurrency naar keuze aankopen of verkopen.

Chats, support en betaalverzoeken

Coinmerce heeft daarnaast nog twee interessante en unieke features; als je vrienden hebt die ook handelen op het platform dan kun je met deze vrienden chatten, via de app of de webinterface. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is het e-mailadres van je vrienden. Zo kun je elkaar op de hoogte houden van aankopen en verkopen, of juist tippen wanneer een munt aantrekkelijk laag staat.

Wil je niet meer in euro’s betaald worden voor dat diner van gisteravond? Ook daarvoor heeft Coinmerce de oplossing. Je kunt namelijk een ‘Crypto Tikkie’ sturen naar je vrienden. Dit houdt in dat je ze een betaalverzoek kunt sturen maar dan niet in euro’s maar in cryptovaluta. Jij bepaalt in welke valuta je betaald wilt worden, verstuurt het betaalverzoek naar je vriend of vriendin en binnen no-time staat de betaling in jouw Coinmerce wallet. Simpel en ideaal.

Wat overigens ook niet onbelangrijk is; Coinmerce biedt duidelijke en snelle support, zelfs 24 uur per dag. Je krijgt ondersteuning via diverse kanalen, waaronder e-mail, Twitter, Whatsapp en Facebook. Vaak duurt het maar enkele minuten voordat je reactie krijgt en geholpen wordt. Zeker als het gaat om geld is dit een belangrijk pluspunt.

Cryptocurrency verkopen via Coinmerce

Natuurlijk draait cryptocurrency niet alleen om het kopen van munten. Soms wil je ook cryptocurrencies verkopen, bijvoorbeeld als je wint gemaakt hebt of andere munten wilt kopen. Via Coinmerce kun je onder het kopje ‘Handelen’ eenvoudig ook je digitale munten verkopen. Je selecteert hier weer de munten die je wilt verkopen, voert het aantal of bedrag in en laat het bedrag in euro’s direct naar je gekoppelde rekeningnummer versturen. Bij de meeste banken staat het direct op je rekening.

Kosten Coinmerce

Coinmerce hanteert een variabel percentage voor servicekosten. Dit betekent dat de prijs afhankelijk is van enkele factoren. Deze factoren zijn: De grootte van transactie, het handelsvolume en de transactiekosten. In principe liggen de servicekosten tussen de 0,45% en 1,5%, afhankelijk van bovenstaande factoren. Vergelijkend met concurrerende platformen komt Coinmerce in de meeste gevallen als goedkoopste partij om je crypto te kopen uit de bus.

Maak nu een account aan op Coinmerce en koop je eerste cryptocurrency.