Binance Coin (BNB): wat is het en waarom zou je er in investeren?

Binance is één van de beste exchanges om te handelen in cryptocurrencies. Je kunt hier nagenoeg elke noemenswaardige digitale munt kopen en verkopen. Maar, Binance heeft ook een eigen cryptocurrency, genaamd Binance Coin (BNB). Je kunt deze munt via de exchange aanschaffen, maar wat krijg je dan precies en waarom zou je er in investeren?

BNB, de digitale munt van Binance

Binance Coin (BNB) is de digitale munt van Binance, de grootste exchange van dit moment. Met deze munt wil Binance de exchange voorzien van een soort gas, een brandstof. Je kunt de cryptocurrency eenvoudig via Binance zelf kopen, zoals je elke andere munt zou kopen. En net als elke andere munt heeft BNB zijn eigen waarde die omhoog en omlaag kan gaan.

Wil je meer weten over hoe je in cryptocurrencies kunt handelen op een exchange? Lees dan onze Binance handleiding door.

Lagere transactiekosten

Eén van de grootste voordelen van de Binance Coin (BNB) is dat het de kosten voor je transacties laag kan houden. Wanneer je namelijk een aantal BNB op Binance hebt staan en in je account activeert om deze BNB voor transacties te gebruiken, dan betaal je minder transactiekosten. Wanneer je bijvoorbeeld Ethereum (ETH) koopt met Bitcoin (BTC) dan betaal je een klein percentage (0,1%) van de aankoop (Ethereum) aan kosten aan Binance. Gebruik je hier de BNB coin echter voor dan krijg je 25 procent korting op die transactiekosten. De kosten worden dan van je BNB-saldo afgehaald. Voor diegenen die wat meer handelen is dit dus een ideale coin om in je bezit te hebben.

Lees meer over het kopen van cryptocurrencies in onze tips voor beginnners.

Echter, dit blijft helaas niet eeuwig zo. Binance heeft aangegeven dat de korting middels de Binance Coin na 5 jaar zal verdwijnen en in de tussentijd minder zal worden. Na het eerste jaar dat Binance opgericht was (2017) is de korting van 50 procent al gezakt naar 25 procent. Over vier jaar staat de korting hoogstwaarschijnlijk op 0.

De toekomst van BNB

Nu betekent dit niet dat BNB na vijf jaar niks meer waard is. Een ander groot voordeel van de Binance Coin is namelijk dat de munt hangt aan de grootste exchange van het moment. De verwachting is dat Binance de komende jaren alleen maar verder zal groeien en dat dus meer mensen het platform zullen gebruiken. Gevolg hiervan is dat (zeker in de eerste vijf jaar) steeds meer mensen BNB gaan gebruiken (meer vraag dan aanbod, uiteindelijk) of BNB leren kennen waardoor de prijs mogelijk stijgt. Kortom, als Binance succesvol blijft zal ook de waarde van BNB stijgen.

Weet je niet in welke munten je moet investeren? Bekijk dan onze vijf cryptocurrency aanraders.

Een ander voordeel van BNB waardoor de prijs mogelijk stijgt in de toekomst is dat Binance een deel van de coins om de zoveel tijd ‘verbrandt’. Dat betekent dat een deel van de munten die in omloop is eruit wordt gehaald en wordt vernietigd. Dit betekent dat het aanbod kleiner wordt, en mocht de vraag groter worden dan resulteert dit in een stijging van de munt.

Wil je de Binance Coin (BNB) kopen? Bekijk dan in dit artikel hoe je dat doet.