Slim beleggen in cryptocurrencies – zo moet je investeren

Als je begint met investeren in cryptocurrencies dan gaan er natuurlijk bedragen door je hoofd waarmee je mogelijk rijk zou kunnen worden. Toch is de gedachte dat je er rijk van gaat worden geen slimme beleggingsstrategie. In dit artikel leggen we je uit waarmee slim investeren in cryptocurrencies begint.

Slim beleggen in cryptocurrencies

We hebben het in verschillende artikelen al uitgebreid gehad over hoe je een cryptocurrency koopt en hoe je de beste cryptocurrency kiest. Maar, hoeveel geld leg je nu in? En hoe kijk je naar de koersen?

Allereerst is het van belang om te vermelden dat je niet teveel geld moet investeren. Leg alleen geld in dat je kunt missen. De cryptomarkt is zo volatiel en relatief jong dat niemand weet waar we over een jaar of vijf jaar staan. Het geld kan zomaar verdampen of het kan zomaar 100x zoveel waard zijn. Leg dus alleen geld in waarmee je dat risico wilt lopen.

Achteraf kijken naar koersen en prijsstijgingen heeft dan ook geen zin. Ja, als je twee jaar terug in Bitcoin geïnvesteerd had dan had je nu een hoop gehad, maar je hebt er niks aan dat nu te weten. Wees blij dat je de stap nu wel durft te maken maar maak die stap weloverwogen.

Kortom;

1. Investeer alleen geld dat je kunt missen en waar je niet van wakker ligt als het onverhoopt verdwenen is.
2. Ga er niet vanuit dat je met crypto rijk zult worden. Die kans is net zo groot als de kans dat je alles verliest.
3. Laat de koers (de prijzen) voor jou werken in plaats van er achteraan te lopen. Aan de hand van de koers kun je een goed instapmoment bepalen.
4. Koop niet wat de menigte zegt en koop niet de munt die het hardst stijgt. Doe zelf goed onderzoek en kies een munt waar jij vertrouwen in hebt.
5. Zorg dat je cryptocurrencies verhandeld op een betrouwbaar platform. Wij raden Binance aan.
6. Zorg dat je veiligheid op nummer één zet. Sla je cryptocurrencies veilig op, in een wallet waar alleen jij toegang tot hebt.

Wil je meer weten? Lees dan onze artikelen over de veiligheid van cryptocurrencies en vijf fouten die je niet moet maken als je cryptocurrencies gaat kopen.