Beginnen met cryptocurrencies? Volg deze tips en je bent er klaar voor

Wil je met het handelen in cryptocurrencies beginnen, maar weet je niet zo goed hoe en waar? Volg dan de tips die we in dit artikel onder elkaar zetten en je bent klaar om van start te gaan. Zo geven we je tips over onder andere het inrichten van je portfolio en het doen van eigen research.

Tips om te beginnen met cryptocurrencies

1. Lees je in voordat je begint. Ga vooral niet direct en roekeloos van start. Zorg dat je jezelf inleest over de markt, hoe er precies gehandeld wordt, waar je kunt handelen en vooral ook wat de risico’s zijn. Natuurlijk hoor je mooie verhalen van mensen die veel geld verdiend hebben, maar dit krijg je alleen voor elkaar door verstandig met je investering om te gaan. Meer informatie vind je in onze artikelen over wat een cryptocurrency is en wat de blockchain is.

2. Research is key. Er wordt in de markt van cryptocurrencies hard geroepen. Er zijn duizenden experts die denken te weten wat de volgende grote munt zal worden. Maar, niemand weet het zeker, ook wij niet ondanks dat we een aantal aanraders voor je onder elkaar hebben gezet. Wat je dus absoluut moet doen voordat je flink gaat investeren is eigen research. Dit research bestaat onder meer uit het lezen van whitepapers en jezelf inlezen in de Subreddit van de betreffende munt. In ons artikel over hoe je cryptocurrencies kiest lees je meer over het doen van eigen research.

3. Begin met een klein bedrag. Het is aanlokkelijk om direct een paar duizend euro in te leggen en hopelijk binnenkort rijk te worden, maar zo simpel werkt het niet. Begin eerst met bijvoorbeeld 100 euro zodat je ziet wat je geld doet en vooral ook wat je met je geld kunt doen. In ons artikel over cryptocurrency kopen lees je waar je (bij Nederlandse betrouwbare bedrijven) eenvoudig voor een klein bedrag kunt beginnen met cryptocurrencies.

4. Kijk hoe er gehandeld wordt en wat de prijzen doen. Wil je echt gaan handelen dan moet je de exchange op. Dit is een platform waarop vaak honderden cryptocurrencies verhandeld worden. Een exchange kan ingewikkeld overkomen dus lees je in over de mogelijkheden en kijk vooral een paar dagen hoe het handelen in digitale munten precies werkt. In ons artikel over wat een exchange is vind je een uitleg over deze platformen. Wil je gaan handelen op een exchange dan leggen we je in onze Binance handleiding uit hoe dit precies werkt.

5. Sla je cryptocurrencies veilig op. Digitale valuta zijn na aankoop jouw bezig en ook jouw eigen verantwoordelijkheid. Er is geen bank die je geld kan beschermen, alleen jij. Het is dus heel belangrijk om je munten veilig op te slaan en dit kan in een zogenaamde wallet. Er zijn wallets die je online kunt aanmaken maar ook wallets die fysiek zijn, de zogenaamde hardware wallets. Meer informatie hierover lees je in ons artikel over wat een wallet is.

6. Maak een portfolio aan. Nu je een aantal munten gekocht hebt wil je natuurlijk in de gaten houden wat de prijzen van deze valuta doen. Dit kun je eenvoudig doet met een portfolio-app. Hierin kun je de gekochten crypcoturrencies toevoegen en zie je realtime de prijsveranderingen verschijnen. Lees meer in ons artikel over de beste portfolio-apps.

7. HODL! In de wereld van cryptocurrencies wordt nogal gestrooid met termen waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Denk aan HOLD, Altcoin, ICO en Whale. Wat betekenen deze precies en wat moet je ermee? Meer hierover lees je in ons artikel met tien termen die je moet kennen.

8. Vijf fouten die je niet moet maken. Het handelen in cryptocurrencies kan zorgen voor foute beslissingen waardoor je geld verliest, vaak veroorzaakt door paniek wanneer de prijzen dalen. Om je op weg te helpen hebben we vijf fouten die je niet moet maken onder elkaar gezet. Als je jezelf hier aan houdt dan is de kans op succes een stuk groter.

9. Spreid je kansen. Als je wat meer munten gaat kopen en echt gaat investeren dan is het verstandig naar je eigen portfolio te kijken. Zorg dat je niet alles op één paard zet en kijk goed hoe je jouw portfolio inricht voor de grootste kans op succes. In ons artikel over het inrichten van je portfolio leggen we je uit waar je op moet letten.

Tot slot willen we je nog een tip meegeven. Als je op zoek bent naar een platform waar je het snelst en het goedkoopst cryptocurrencies kunt kopen dan raden we je aan dit artikel door te nemen.