De snelste en goedkoopste manier om cryptocurrency te kopen

Je kunt als Nederlander op tal van manieren cryptocurrencies kopen, zoals we in dit overzicht al uiteengezet hebben. Maar, wat is nu de snelste en tegelijkertijd de goedkoopste manier om die digitale valuta aan te schaffen? We blijven immers Nederlanders die efficiëntie en lage kosten belangrijk vinden. In dit artikel vertellen we je wat de goedkoopste en snelste manier is om digitale munten te kopen.

Zo koop je crypto snel en goedkoop

Er zijn tal van grote exchanges waar je in cryptocurrencies kunt handelen, waaronder Binance. Maar, het nadeel van die exchanges is dat je er niet direct middels euro’s een digitale munt kunt kopen. Om deze reden zijn er zogenaamde brokers in het leven geroepen. Dit zijn online partijen waar je voor jouw euro’s cryptocurrencies kunt kopen, die je vervolgens – indien gewenst – naar een exchange stuurt. In Nederland is het aanbod van brokers groot, maar wat is nu de snelste en goedkoopste oplossing?

We hebben diverse Nederlandse en internationale platformen gebruikt om cryptocurrencies te kopen, maar als we echt op de kosten willen letten en snel de digitale munten in ons bezit willen hebben dan is het Nederlandse Bitvavo de beste oplossing. Bitvavo biedt niet alleen een zeer groot aanbod aan cryptocurrencies, ook zijn de prijzen waarvoor je ze kunt kopen zeer laag.

Bitvavo heeft onlangs het aanbod cryptocurrencies flink uitgebreid (met onder meer VeChain en ICON) en daarnaast de kosten verlaagd. Het bedrijf werkt met vaste handelskosten per digitale valuta. Voor Bitcoin geldt 1,5% handelskosten en voor de andere munten geldt 2,5%. Wil je cryptocurrencies storten of opnemen, dan zijn er vaste kosten per valuta die je op deze pagina kunt vinden. Het opnemen van euro’s is gratis, net als het storten van euro’s. Als we de totale kosten vergelijken met die van de concurrentie dan zien we dat Bitvavo als goedkoopste uit de bus komt. Daarbij kun je een transactie zeer snel uitvoeren, dankzij de integratie van iDeal en een zeer snelle verificatie van je telefoonnummer en/of identiteit.

Wil je meer weten over hoe je precies digtiale valuta kunt kopen via Bitvavo? Lees dan onze handleiding voor Bitvavo door. Wil je vervolgens op een exchange aan de slag en andere cryptocurrencies kopen? Lees dan onze handleiding voor Binance door.

Lees ook verder in ons artikel over hoe jij jouw portfolio met digitale valuta het beste in kunt richten.