Hoe koop je BTC, LTC of ETH in Nederland met iDeal, overschrijving of creditkaart?

Starten met de handel in cryptocurrency kan soms overdonderend zijn. Er is zoveel informatie beschikbaar, dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Aangezien de cryptohandel compleet anders is dan ons huidige monetaire systeem met banken als tussenpersoon, zul je veel informatie moeten opzoeken om het beste uit cryptocurrencies te kunnen halen. Gelukkig liggen de begindagen van de cryptocurrencies alweer een tijdje achter ons, waardoor er steeds gebruiksvriendelijkere platformen beschikbaar zijn. Hierdoor hoef je niet zelf meer alle kennis in huis te hebben, maar kun je gebruikmaken van overzichtelijke websites van exchanges en brokers om cryptogeld aan te schaffen en te verhandelen.

In dit artikel gaan we kijken hoe je BTC, LTC of ETH in Nederland kunt kopen, oftewel Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Deze drie cryptomunten zijn de meest populaire digitale munten. We behandelen drie platformen die volgens ons de meest gebruiksvriendelijke en veilige manier bieden om cryptocurrencies te kopen.

BTC, LTC of ETH kopen via BTCDirect

BTCDirect is geen exchange-platform, maar een broker. Dit betekent dat zij als bemiddelaar werken tussen het kopen en verkopen van cryptomunten. Ook BTCDirect is een Nederlands bedrijf en is gevestigd in Nijmegen. Via de website kun je BTC, LTC of ETH kopen en direct via iDeal afrekenen. Maak een BTCDirect-account aan en verifieer deze met je ID. Vervolgens kun je de cryptocurrencies BTC, LTC en ETH kopen via BTCDirect. Aangezien de website geen exchange is, maar een broker, dien je zelf al te beschikken over een wallet. Het adres van je eigen wallet kun je opgeven tijdens het bestelproces.

Handleiding: Hoe gebruik je BTCDirect
Website: BTCDirect

BTC, LTC of ETH kopen via Bitvavo

Ook Bitvavo is een zogenaamde broker, maar deze website biedt meer coins dan alleen Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Zo kun je hier onder meer Neo (NEO), Stellar (XLM), Verge (XVG), Ripple (XRP) en Qtum (QTUM) kopen. Bitvavo heeft een eigen wallet voor al deze munten, maar je kunt aangekochte cryptocurrencies ook versturen naar jouw eigen wallet of naar een exchange. Het kopen van digitale valuta kan via iDeal (direct) of een bankoverschrijving (een paar dagen). Maak een Bitvavo-account aan en verifieer deze met je ID. Vervolgens kun je onbeperkt cryptocurrencies kopen, verkopen en versturen.

Handleiding: Hoe gebruik je Bitvavo
Website: Bitvavo

BTC, LTC of ETH kopen via Coinmerce

Net zoals Bitvavo biedt Coinmerce veel meer dan alleen de bekende coins LTC, BTC en ETH. Deze broker biedt zelfs meer dan 70 altcoins aan waar je in kunt handelen. Coinmerce heeft diverse voordelen, waaronder eigen wallets voor alle coins, lage kosten voor transacties en een gratis app voor Android en iOS waarmee je zelfs onderweg en op vakantie je cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en beheren. Het kopen van digitale valuta kan via iDeal of Sofort. Maak een Coinmerce-account aan en verifieer deze met je ID. Vervolgens kun je onbeperkt cryptocurrencies kopen, verkopen en versturen.

Handleiding: Hoe gebruik je Coinmerce
Website: Coinmerce

BTC, LTC of ETH kopen via Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is ook een website met een groot aanbod van cryptocurrencies. De website biedt je de mogelijkheid om tientallen digitale valuta te kopen en verkopen, waaronder Bitcoin (BTC), Tron (TRX), Stellar (XLM), Vechain (VET), EOS (EOS), Ripple (XRP), Neo (NEO) en Litecoin (LTC). Natuurlijk is ook Ethereum (ETH) te kopen en verkopen. Alle coins zijn in een wallet op de website zelf te bewaren, mocht je dat willen. De kosten bij Bitcoin Meester zijn laag en wanneer je veel handelt krijg je hoge kortingen op de transactiekosten. Je hebt de mogelijkheid om coins te kopen met onder meer iDeal, Sofort en Bancontact. Verifieer je jezelf met een ID dan kun je tot 100.000 euro per week handelen.

Handleiding: Hoe gebruik je Bitcoin Meester
Website: Bitcoin Meester

BTC, LTC of ETH kopen via Coinbase

Je kunt BTC, LTC of ETH ook kopen via Coinbase. Het bedrijf is opgericht in 2012 in de Verenigde Staten en heeft een goede reputatie als het gaat om het kopen van BTC, LTC of ETH. Op dit moment heeft het platform meer dan tien miljoen gebruikers. Dit komt met name door het zeer gebruiksvriendelijke platform, waardoor iedereen zeer gemakkelijk Bitcoins, Litecoins of Ethers kan kopen en beheren via de Coinbase wallet. Een Coinbase-account aanmaken is een fluitje van een cent, waarna je kunt starten met de handel in cryptomunten. Betalen via iDeal is niet mogelijk, maar je kunt je bankrekening koppelen en via een bankoverschrijving of creditkaart geld overmaken. Dit staat meestal de volgende dag al op je account.

Handleiding: Hoe gebruik je Coinbase
Website: Coinbase

BTC, LTC of ETH kopen via Litebit

Litebit is een Nederlands bedrijf en biedt een overzichtelijk platform om cryptocurrency aan te schaffen. Bij Litebit kun je enkele tientallen verschillende cryptomunten aanschaffen, waaronder BTC, LTC en ETH. Maak simpelweg een LiteBit-account aan en je kunt aan de slag. Het grote voordeel van LiteBit is dat je kunt betalen via onder meer iDeal en creditkaart. Daarnaast hoef je niet ergens anders een wallet aan te maken. Tijdens het bestelproces klik je simpelweg op ‘Gebruik LiteBit wallet’ en je aangeschafte munten worden bijgeschreven.

Handleiding: Hoe gebruik je Litebit
Website: LiteBit

Meer informatie

Meer informatie over de cryptowereld lees je in onze artikelen over het kopen van cryptocurrency en hoe je een exhange gebruikt voor het kopen van altcoins. Wil je direct altcoins kopen? Lees dan onze handleiding voor Binance.