Cryptocurrency verkopen voor euro’s – zo werkt het

We hebben al uitgebreid geschreven over hoe je een cryptocurrency moet kopen, maar wat nu als je er al een aantal hebt, winst gemaakt hebt en ze wilt verkopen? In dit artikel leggen we je uit hoe je cryptocurrencies snel en veilig kunt verkopen.

Cryptocurrency verkopen via een exchange

Als je Litecoin (LTC), Ethereum (ETH) of Bitcoin (BTC) hebt dan kun je jouw cryptocurrencies direct via onderstaande websites verkopen. Heb je echter altcoins (kleinere munten) dan dien je die op een exchange eerst om te zetten naar één van de drie grote digitale valuta’s (LTC, ETH of BTC). Dit doe je op een handelsplatform, ook wel exchange genoemd. Wij raden hier Binance voor aan. Hoe dit precies werkt lees je in onze Binance handleiding.

Cryptocurrency verkopen via BTCDirect

Heb je jouw cryptocurrencies in een wallet of op een exchange staan en gaat het om Litecoin, Ethereum of Bitcoin? Dan kun je deze direct verkopen via BTCDirect. De website biedt aantrekkelijke prijzen voor deze munten en de verwerking verloopt snel. Het verkopen is heel eenvoudig via de optie ‘Verkopen’. Kies hier het aantal van de cryptocurrency die je wilt verkopen aan BTCDirect en je krijgt te zien hoeveel euro je er op dat moment voor krijgt. Dit bedrag in euro’s kun je laten overschrijven naar je bankrekening, wat enkele dagen kan duren. Met volledige verificatie kun je tot 10.000 euro verkopen. Lees meer over het aanmaken van een account in onze BTCDirect handleiding.

Cryptocurrency verkopen via Bitvavo

Bij Bitvavo kun je voor verschillende cryptocurrencies terecht. De website biedt een wallet voor onder meer Neo (NEO), Stellar (XLM), Ripple (XRP), Verge (XVG), Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) en Ethereum (ETH). Al deze munten kun je kopen en verkopen via de optie ‘Kopen & Verkopen’. Handelskosten voor cryptocurrencies bedragen 1,5% (Bitcoin) en 2,5% (andere coins) maar het uitbetalen van euro’s is dan weer gratis. De euro’s kunnen overgeschreven worden naar jouw bankrekening, waar een paar dagen overheen kan gaan. Met volledige verificatie kun je tot 10.000 euro verkopen. Lees meer over het aanmaken van een account in onze Bitvavo handleiding.

Cryptocurrency verkopen via Coinbase

Ook Coinbase is een goede optie om Litecoin, Ethereum of Bitcoin te verkopen. Ook Bitcoin Cash kan hier verkocht worden. Het verkopen van je cryptocurrencies is eenvoudig via de optie ‘Kopen en verkopen’. Kies hier het aantal van de cryptocurrency die je wilt verkopen aan Coinbase en je krijgt te zien hoeveel euro je er op dat moment voor krijgt. Dit bedrag in euro’s kun je laten overschrijven naar je bankrekening, wat enkele dagen kan duren. Lees meer over het aanmaken van een account in onze Coinbase handleiding.

Cryptocurrency verkopen via Bitcoin Meester

Bij Bitcoin Meester hebben ze een enorm aanbod aan cryptocurrencies, die je niet alleen kunt kopen maar ook verkopen voor euro’s. De website biedt je de mogelijkheid om tientallen digitale valuta te kopen en verkopen, waaronder Bitcoin (BTC), Tron (TRX), Stellar (XLM), Vechain (VET), EOS (EOS), Ripple (XRP), Neo (NEO) en Litecoin (LTC). Je kunt deze cryptocurrencies in een wallet op de website bewaren maar dus ook direct voor euro’s verkopen en naar jouw rekening laten sturen. Met uitgebreide verificatie kun je tot 100.000 euro per week verhandelen. Meer informatie lees je in onze Bitcoin Meester handleiding.

Cryptocurrency verkopen via Coinmerce

Als je cryptocurrencies wilt kopen of verkopen dan kun je bij Coinmerce terecht. Deze partij heeft naast een website ook een gratis Android- en iOS-app waarmee je digitale valuta kunt kopen, verkopen en beheren. Naast de grotere coins als Bitcoin en Litecoin biedt Coinmerse meer dan 70 kleinere altcoins. Al deze munten kun je kopen en verkopen via de optie ‘Handelen’. In principe liggen de servicekosten tussen de 0,45% en 1,5%, afhankelijk van verschillende factoren maar het uitbetalen van euro’s is dan weer gratis. De euro’s kunnen overgeschreven worden naar jouw bankrekening, wat in principe direct gebeurt. Met volledige verificatie kun je tot ongelimiteerd kopen en verkopen. Lees meer over het aanmaken van een account in onze Coinmerce handleiding.

Cryptocurrency verkopen via Litebit

Litebit is een website die naast LTC, BTC en ETH ook diverse altcoins aanbiedt om te kopen en te verkopen. Toch raden we altijd aan bij het verkopen van je digitale valuta deze eerst om te zetten naar één van de drie grotere coins. Het verkopen op Litebit gaat via de optie ‘Verkopen’. Kies hier het aantal van de cryptocurrency die je wilt verkopen aan LiteBit en je krijgt te zien hoeveel euro je er op dat moment voor krijgt. Dit bedrag in euro’s kun je laten overschrijven naar je bankrekening, wat enkele dagen kan duren. Lees meer over het aanmaken van een account in onze Litebit handleiding.