Waarom VeChain één van de grootste cryptocurrencies wordt

Er zijn honderden interessante cryptocurrencies die je kunt kopen, maar zo nu en dan zit er een tussen die daadwerkelijk de potentie heeft om heel groot te worden. Eén van deze diamantjes is VeChain, een nog relatief onbekende digitale munt die toch al in de top vijftien te vinden is. Maar, waarom wordt Vechain één van de grootste cryptocurrencies?

Wat is VeChain?

VeChain (VET / VEN) is een drie jaar oud en wereldwijd blockchainplatform voor producten en informatie. Het bedrijf heeft als één van de weinige cryptocurrencies al een werkend product, tientallen grote partners, diverse deals en een ervaren en uitgebreid team. VeChain biedt blockchain-oplossingen voor verschillende industrieën, zoals auto’s, luxe goederen, retail, etenswaren, enz. Het doel van het bedrijf is om end-to-end productcontrole te garanderen.

ACTIE: NU GEEN HANDELSKOSTEN WANNEER JE VECHAIN KOOPT VIA BITVAVO

Dankzij VeChain kunnen bedrijven (en zelfs consumenten) producten verifiëren met behulp van Blockchain-technologie. Deze producten worden bijvoorbeeld uitgerust met slimme chips die praktisch de gehele levenscyclus van het product monitoren. Denk hierbij aan validiteit, authenticiteit, omgevingsveranderingen die van invloed kunnen zijn op het betreffende product en tracking van de af te leggen routes. Bedrijven, producten, certificaten, personen en contracten kunnen op deze manier gemonitord en geverifieerd worden. Is deze Gucci tas ook echt van Gucci? Klopt het ID van deze Audi wel? Waar komt deze groente nu precies vandaan? Dit zijn allemaal scenario’s waar VeChain de oplossing voor heeft. Zeker in China, waar de authenticiteit van producten nogal eens de vraag is, is dit een perfecte oplossing.

Waarom wordt Vechain één van de grootste cryptocurrencies?

Ten eerste omdat het bedrijf een werkend product heeft en dat is van groot belang. Het gaat niet om gebakken lucht of puur een goed idee, zoals bij 90 procent van de cryptocurrencies het geval is. Het gaat om een echt en groot bedrijf dat al tientallen partners heeft, bijna wekelijks nieuwe deals sluit, een groot team met experts heeft en zelfs samenwerkt met de Chinese overheid. VeChain heeft al samenwerkingsverbanden met onder meer PricewaterhouseCoopers, DNV GL, Renault Group, KUEHNE+NAGEL, D.I.G, China UnicomC en de State Tobacco Monopoly Administration van China. De meeste van deze partijen hebben ook weer honderden bedrijven waar ze mee samenwerken en waar VeChain dus ook een grote rol van betekenis voor kan spelen. We verwachten de komende maanden dan ook nog diverse aankondigingen op het gebied van partners. Met name de strategische samenwerking met DNV GL zou de deur voor VeChain moeten openen voor een enorme hoeveelheid potentiële klanten, waaronder Coca-Cola.

Lees meer over het kopen van cryptocurrencies en vijf fouten die je niet moet maken als je cryptocurrencies koopt.

VeChain THOR en nodes

VeChain verandert zijn naam in februari (2018) in Vechain Thor. Dit heeft een reden want het bedrijf gaat zichzelf omvormen naar Enterprise DApp-oplossingen, vergelijkbaar met Ethereum. Hierop kunnen andere partijen dus hun eigen oplossingen bouwen, met de ondersteuning van de blockchain en integraties van VeChain. Het nieuwe platform gebruikt twee verschillende tokens / coins: VeChain Tokens (VET) en Thor Power (THOR).

De token VET wordt na de start van het nieuwe Vechain door bedrijven gebruikt als betaalvaluta om activiteiten op de blockchain van VeChain uit te voeren. Heb je meer VET tokens dan krijg je een hogere prioriteit en meer rechten op de blockchain. Partijen die VET in hun wallet hebben krijgen automatisch de token THOR, die ze kunnen gebruiken om slimme contracten uit te voeren en applicaties op de blockchain uit te voeren. Heb je bijvoorbeeld 1000 VET dan krijg je op jaarbasis ruim 150 THOR. THOR wordt net als VET ook los verhandeld op exchanges en zal dus zijn eigen waarde krijgen, op basis van vraag en aanbod. Ook jij als houder van VET kan THOR verdienen zodra de officiële wallet gelanceerd is, wat in het tweede kwartaal van 2018 moet gebeuren. Op deze website kun je berekenen hoeveel THOR je kunt verdienen.

Het kan zijn dat dit principe je bekend in de oren klinkt. Neo doet immers hetzelfde. Deze Chinese munt, ook vergelijkbaar met Ethereum, biedt namelijk GAS als je de munt in een wallet houdt. GAS kan weer gebruikt worden voor het uitvoeren van slimme contracten. In bepaalde opzichten gaat VeChain met deze stap de concurrentie met Neo aan, ook omdat bedrijven nu hun eigen oplossingen op de blockchain van VeChain kunnen bouwen.

VeChain wordt dus een nog completer en geavanceerder platform, dat niet alleen de oplossing biedt in de vorm van end-to-end productcontrole maar ook een volledig platform waarop bedrijven hun eigen applicaties kunnen uitbrengen. Niet alleen voor bedrijven maar ook voor jou als investeerder is dit interessant, omdat je THOR kunt verdienen. En dat de toekomst er rooskleurig uitziet zien we wel aan het alsmaar groeiende aantal (grote) partners en deals.

VeChain (VET) kopen

Het blijft natuurlijk een eigen risico en wij zijn geen financieel adviseurs, maar als we alles bij elkaar optellen dan lijkt VeChain een zeer goede investering voor de lange termijn. Momenteel gaat de coin van VeChain nog door het leven als VEN, maar dat zal na de naamsverandering in februari VET zijn. Ook wordt dan THOR officieel gelanceerd.

ACTIE: NU GEEN HANDELSKOSTEN WANNEER JE VECHAIN KOOPT VIA BITVAVO

Wil jij VET kopen? Dan raden we je aan dit via Binance te doen. Let wel dat de coin daar nu nog VEN als symbool heeft. Meer over hoe je hier cryptocurrencies koopt lees je in onze Binance handleiding. Wil je direct aan de slag, lees dan ons artikel over een cryptocurrency kopen.

Belangrijk om te weten is dat VeChain niet in een rechte lijn omhoog zal gaan en dus zal stijgen. Dat doet geen enkele coin. Net als bij andere coins zal dit gepaard gaan met dips. Als je investeert, doe dit dan voor de lange termijn.

Lees meer over de 10 belangrijkste termen in de cryptowereld en wat het juiste moment is om een cryptocurrency te kopen.