Archos lanceert Safe-T Touch hardware wallet met touchscreen

Archos introduceert de Safe-T Touch, een hardware wallet voor cryptocurrencies met touchscreen, Android interface en een geïntegreerd services-platform. Deze nieuwe wallet vereenvoudigt het beheren van cryptovaluta en het openen van een accounts voor cryptocurrencies, zodat dit voor iedereen toegankelijk wordt.

Het grote publiek is nog altijd huiverig om in virtuele valuta te stappen vanwege de manier van aanschaf en het uitwisselingsmechanisme, de duidelijkheid van geslaagde transacties, de wildgroei aan platformen, vragen over veiligheid, onduidelijke extra services, etc. Archos heeft op basis van deze punten de Safe-T Touch bedacht en een geïntegreerde oplossing ontwikkeld.

De ARCHOS Safe-T Touch is ontwikkeld in samenwerking met Prove & Run, een specialist in cybersecurity. Het apparaat heeft een ingebouwd, beveiligd gedeelte specifiek voor de afhandeling van transacties. Dit is afgeschermd van het Google Android besturingssysteem dankzij ProvenCore, een veilig Prove & Run TEE (Trusted Execution Environment). Een vingerafdruklezer herkent de gebruiker en het apparaat is nooit direct verbonden met internet; het synchroniseert alleen via een beveiligde Bluetooth-verbinding op verzoek van de gebruiker.

De Safe-T Touch is een compleet ecosysteem voor virtuele valuta. Via het touchscreen zijn services beschikbaar als het aangaan en accepteren van transacties, saldo’s checken, de koers van valuta volgen en cryptocurrencies uitwisselen.

De Archos Safe-T Touch wordt officieel geïntroduceerd tijdens CES 2019 in januari. Momenteel wordt onderzocht of een ICO mogelijk is om deze introductie voor handelaars in en fans van cryptocurrencies extra aantrekkelijk te maken.