Bitvavo Exchange: een geavanceerd en goedkoop handelsplatform voor Nederlanders

We hebben je al eens uitgebreid uitgelegd hoe je cryptocurrencies kunt kopen via Bitvavo, en dat dit één van de meest voordelige platformen in Nederland is. Maar, sinds 2018 heeft Bitvavo nog meer mogelijkheden voor de Nederlandse gebruiker, waaronder een echte exchange.

Bitvavo Exchange

Mocht je cryptocurrencies kopen via platformen als Bitvavo dan is dat zeer eenvoudig, maar je mist de geavanceerde opties van een echte exchange. Daarvoor moet je bijvoorbeeld naar Binance, waar je geavanceerde grafieken kunt bekijken, market orders kunt plaatsen en limit orders kunt plaatsen. Maar, dat hoeft nu niet meer want Bitvavo heeft zijn eigen exchange gelanceerd.

De Bitvavo Exchange is de eerste echte Nederlandse exchange voor digitale valuta’s. Hiermee is het mogelijk om bij een Nederlandse partij tegen scherpe transactiekosten te handelen in digitale valuta. Bij de Bitvavo Exchange kunnen gebruikers handelen tegen de laagste transactiekosten van Nederland (0,25% – 0,00%), orders uitvoeren voor ongelimiteerde bedragen, geavanceerde orders uitvoeren en geautomatiseerd handelen door middel van een beschikbare API. Daarnaast kun je ook gewoon gebruik blijven maken van het reeds bestaande en eenvoudige platform van Bitvavo waarop tevens de lage transactiekosten van toepassing zijn.

Naast het standaard dashboard heb je de mogelijkheid krijgen om naar het geavanceerde dashboard te gaan. Hier kun je per markt het volgende zien:

  • Koersgrafiek (price chart)
  • Orderboek (order book)
  • Ordergrafiek (debt chart)
  • Uitgevoerde trades (executed trades)

Naast dat veel meer data beschikbaar wordt, op basis waarvan je zou kunnen handelen, is het mogelijk om geavanceerdere orders uit te voeren. Zo is mogelijk om meerdere typen orders uit te voeren, zoals Market orders (direct kopen of verkopen tegen marktwaarde) en Limit orders (verkopen of kopen voor een vooraf bepaalde prijs). Op de Bitvavo exchange worden de Euro en Bitcoin base pairs gehanteerd.

Is dit wat voor jou? Neem dan een kijkje op de website van Bitvavo en meld je aan. Wil je meer weten over hoe het kopen van cryptocurrencies op Bitvavo werkt? Neem dan onze handleiding door.