Crypto grafieken lezen: alles dat je moet weten over candlestick patronen

Als je handelt in cryptocurrencies dan heb je vast en zeker al grafieken zoals die hierboven voorbij zien komen. Een hoop lijntjes, vakjes en nummers, maar wat betekenen ze nu precies? In dit artikel proberen we je op een eenvoudige manier één van de belangrijke elementen waarmee je de prijstrend kunt bepalen uit te leggen; de candlestick patronen.

Candlestick patronen voor cryptocurrencies

Candlestickpatronen zijn prijsbewegingen van een koers die in een grafiek getoond worden, en zoals de naam al doet vermoeden lijken ze op kaarsen. Ze worden al jaren gebruikt in de aandelenwereld maar ook in de cryptowereld kun je er handig gebruik van maken. De getoonde patronen op candlestick charts geven aan of de markt voor een bepaalde cryptocurrency bullish (buyers markt, dus positief) of bearish (sellers markt, dus negatief) is. In een bull-market (bullish) verwacht men dat de prijs stijgt. In een bear-market (bearish) verwacht men dat de prijs daalt. De patronen die de candlesticks maken kunnen de juiste indicatie geven over welke van de twee richtingen de koers van de betreffende munt opgaat.

ACTIE: NU GEEN HANDELSKOSTEN WANNEER JE CRYPTO KOOPT VIA BITVAVO

Het lezen van deze candlesticks is niet moeilijk, als je maar weet waar je op moet letten. In de basis komt het er op neer dat je bepaalde patronen van elkaar kunt onderscheiden en dus voor jezelf kunt bepalen of de prijs zal stijgen of dalen. Nu is dit nog altijd geen garantie, maar candlestick patronen hebben hun waarde allang bewezen. Het is in veel gevallen, in combinatie met andere belangrijke informatie, een hele waardevolle indicatie.

Let op; het is een groot risico om alleen de informatie van de candlestick patronen te gebruiken om beslissingen te maken. Neem ook ons artikel over hoe je de juiste cryptocurrency kiest door. Hierin vind je andere belangrijke factoren om mee te nemen in je overweging.

Hieronder vind je een tweetal afbeeldingen met daarop de belangrijkste candlestick patronen. Probeer deze in de grafieken van jouw favoriete cryptocurrencies te herkennen en vervolgens te verifiëren door de prijsschommelingen in de gaten te houden. Gooi er niet meteen geld tegenaan, maar kijk eerst of jouw conclusies lijken te kloppen.

Wil je aan de slag met cryptocurrencies en jouw kennis over candlestick patronen gebruiken? Neem dan onze handleiding voor Binance, een van de beste exchanges, door. Op een exchange vind je de grafieken waarin de candlestick patronen getoond worden.

ACTIE: NU GEEN HANDELSKOSTEN WANNEER JE CRYPTO KOOPT VIA BITVAVO