Snel kopen en verkopen (handelen) of laten staan: wat is de beste strategie?

Eén van de vragen die we vaak gesteld krijgen is of het nu verstandiger is om actief in cryptocurencies te handelen of om er een paar te kopen en deze voor lange tijd te laten staan. Het antwoord op die vraag is niet eenvoudig te geven, maar we kunnen je als beginnende crypto-investeerder wel een advies geven.

Handelen (daytraden)

Het elke dag (of in ieder geval regelmatig actief) handelen in cryptocurrencies is eigenlijk iets dat alleen maar weggelegd is voor de doorgewinterde trader. Hiervoor is namelijk wel kennis van zaken vereist. Zo moet je goed kunnen inschatten wat de momenten zijn dat een munt stijgt of daalt, is het verstandig om actief het nieuws bij te houden en is het lezen en begrijpen van grafieken eigenlijk een vereiste. Daarbij moet je continu naar de grafiek kijken om direct op het juiste moment in te stappen of uit te stappen. Nu is de kans dat jij een doorgewinterde trader bent en hier komt lezen vrij klein dus we raden het niet aan zeer actief te kopen en verkopen.

Lees ook over vijf fouten die je niet moet maken als je in cryptocurrencies investeert.

Hodlen

Hodlen is eigenlijk een werkwoord dat sinds de komst van crypto een belangrijke rol speelt. Het staat voor Hold on for Dear Life. Het komt er op neer dat investeerders die Hodlen hun coins voor de lange termijn in een wallet plaatsen omdat ze vertrouwen hebben in die munten en dus over een jaar, twee jaar of drie jaar een significante winst verwachten. Ongeacht dips en flinks stijgingen; ze houden vast aan hun portfolio. Voor de meeste beginnende investeerders is dit de beste strategie. Doe echter goed research en bepaal zo welke cryptocurrencies voor jou interessant zijn. Lees meer over hoe je een goede cryptocurrency kiest.

Een combinatie van

Wil je iets actiever in de markt aanwezig zijn dan is er nog een combinatie van deze twee strategieën, een strategie waar ook wij voor kiezen. Dit houdt in dat je om de paar weken of maanden uitgebreid research doet naar nieuwe of opkomende cryptocurrencies en bepaalt of ze interessant zijn voor een investering op lange termijn. Je houdt de markt dus actief in de gaten, maar niet alleen voor nieuwe en opkomende coins. De belangrijkste cryptocurrencies en de cryptocurrencies die je in je portfolio hebt volg je ook met enige regelmaat. Meld je aan bij de Telegram-groepen van de munten, houdt de Twitter-accounts in de gaten en volg de Reddit-pagina van de betreffende munt. Als je dit doet kun je actief inspelen op ontwikkelingen. Wordt er iets aangekondigd via deze kanalen; dan kun je direct actief handelen en bijvoorbeeld coins bijkopen.

Deze strategie vergt dus wel van je dat je de markt en diverse munten actief in de gaten houdt. Daarbij raden we aan ook wat algemene Subreddits en bijvoorbeeld Facebook-groepen te volgen zodat je de trends en ontwikkelingen direct meekrijgt. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je interessante coins snel vindt, je portfolio actief bewaakt en tegelijkertijd voor de lange termijn investeert.

Lees meer over hoe je een cryptocurrency koopt en hoe je cryptocurrencies kunt verhandelen op een exchange.