Drie manieren om geld te verdienen met cryptocurrencies

Hoewel nagenoeg alle cryptocurrencies op het moment van schrijven bijna 10 keer zo weinig waard zijn als hun hoogtepunt is er nog altijd veel potentie. Met de juiste strategie kun je nog steeds veel geld verdienen met het kopen (en verkopen) van cryptovaluta. In dit artikel zetten we drie algemene manieren, ofwel strategieën, voor je onder elkaar.

Lees meer over de snelste en goedkoopste manier om cryptocurrency te kopen.

Geld verdienen met cryptocurrency

De belangrijkste reden waarom mensen in de wereld van cryptocurrencies stappen is nog altijd de kans om er rijk van te worden. Nu zullen we dat zeker niet garanderen, maar met de juiste aanpak is het zeker mogelijk om er geld mee te verdienen, zoals we ook beschreven in ons artikel over het rijk worden met cryptocurrencies. Wil jij een poging wagen om geld te verdienen met crypto? Kies dan één van onderstaande strategieën.

Investeren voor de lange termijn

Als je net veel verstand hebt van het analyseren van prijzen, grafieken en trends, en wel graag in veelbelovende projecten investeert, dan is investeren voor de lange termijn de beste strategie. Bij deze strategie kies je een aantal projecten uit, lees je jezelf goed in en als je vertrouwen in de toekomst van een project hebt investeer je jouw geld in de betreffende cryptovaluta. Het is wel belangrijk om vervolgens niet elke dag naar de prijzen en koersen te kijken; je doet het immers voor de lange termijn, bijvoorbeeld 3 tot 5 jaar. Als de cryptocurrency waar jij in geïnvesteerd hebt weet te groeien, dan profiteer je daar optimaal van.

Meer over het investeren in cryptocurrencies en het doen van research lees je in ons artikel over het kiezen van de juiste cryptocurrency.

Investeer in ICO’s

Wil je wat meer risico nemen dan kun je kijken naar zogenaamde ICO’s (Initial Coin Offerings). Dit zijn projecten (cryptocurrencies) die nog niet officieel te verhandelen zijn en die geld verzamelen om het project op te starten. Je kunt de betreffende munt dus nog niet kopen, maar je geeft het bedrijf achter het project een bepaald bedraag, waarvoor je in een later stadium de cryptovaluta van het project krijgt. Als het project van de grond komt en aan populariteit wint dan is de kans groot dat jouw inleg meerdere malen over de kop gaat. Kortom, de kans op hogere winsten is groter. Maar, aan de andere kant kan een project ook niet van de grond komen waardoor je inleg grotendeels kan verdampen. Bij het investeren in ICO’s is het zaak dat je je heel goed inleest, vertrouwen hebt in het project en vooral niet meer inlegt dan je bereidt bent te verliezen.

Lees meer over hoe je jouw cryptocurrency portfolio het beste inricht.

Daytrading: elke dag handelen

Wil je jezelf helemaal onderdompelen in de wereld van cryptocurrencies, wil je leren hoe je grafieken en koersen moet lezen en ben je bereid om er elke dag tijd in te steken, dan kun je gaan voor daytrading. Dit betekent dat je niet in één specifiek project investeert voor de lange termijn. Je stopt geld in projecten waarvan de koers op dat moment mogelijk gaat stijgen, en verkoopt ook snel weer als dat gebeurt. Je speelt dus in op stijgende en dalende trends, maar dat betekent dat je die dus dagelijks in de gaten moet houden. Daarbij moet je veel weten over indicatoren in grafieken en is het verstandig het cryptonieuws goed bij te houden. Analyseren, inzicht en tijd zijn drie belangrijke woorden voor de daytrader.

Lees meer over het lezen van cryptografieken.

Meer informatie

Weet je nog niet zeker wat voor jou de beste strategie is en begin je net? Lees dan onze tips voor beginners door.