Kun je rijk worden door te investeren in cryptocurrencies?

Een vraag die we met regelmaat gesteld krijgen is of je rijk kunt worden wanneer je investeert in cryptocurrencies, en hoe je dan precies rijk wordt. Laten we dat eerste deel van die vraag dan ook beantwoorden, want eigenlijk iedereen die zijn centen in cryptovaluta belegt verwacht hoge winsten.

Dus, kun je rijk worden als je je geld in cryptocurrencies stort? Jazeker, dat kan. Net als dat dit kan wanneer je aandelen van een nog klein maar in de toekomst mogelijk succesvol bedrijf koopt. Met het juiste research, kennis van zaken en een beetje geluk kun je zeker rijk worden. Als je die moeite er niet in wilt stoppen kan het nog altijd, maar dan koop je gewoon lukraak wat grote (populaire) coins en je wacht totdat de markt weer opleeft. Die kans is aanwezig, en volgens sommigen zelfs groot, maar wij adviseren toch om een weloverwogen keuze te maken; goed te kijken naar de cryptocurrencies waar jij je geld in wilt investeren. Waarom? Omdat de kans groot is dat we over 5 jaar veel cryptocurrencies die we nu zien niet meer terugzien. Sommige cryptovaluta hebben amper waarde omdat ze nog geen werkend product hebben, andere projecten liften puur op marketing en dat gaat ze een keer de kop kosten.

Lees meer over de beste cryptocurrencies om nu in te investeren

Je kunt dus absoluut rijk worden wanneer je nu investeert in cryptocurrencies, zeker omdat deze markt zich nog in de kinderschoenen bevindt. Relatief weinig mensen hebben geld in deze markt zetten, relatief weinig projecten zijn echt bekend en relatief weinig usecases zijn al echt uitgewerkt. Er gaat ongetwijfeld een moment komen waarop cryptocurrencies geaccepteerd worden door de massa en dus ook door de massa – of dit nu consumenten of bedrijven zijn – gebruikt gaan worden. Maar ook wat dit betreft geldt weer dat vele cryptocurrencies die je nu kunt kopen tegen die tijd niet meer bestaan. Doe dus onderzoek, lees over bepaalde projecten, ga je gevoel én verstand achterna en investeer alleen in projecten waarvan je de ontwikkelingen een beetje bij kunt houden en waarin je gelooft.

Geen enkele cryptocurrency geeft je gegarandeerd winst of komt zonder risico. Maar, je kunt het risico wel verkleinen en dus de kans op winst vergroten. Doe doe je door een aantal specifieke stappen te doorlopen bij het kiezen van de cryptocurrencies die jij in jouw portfolio wilt opnemen. Al deze stappen komen eigenlijk op één ding neer; research. Ga niet blindelings achter de menigte aan want het verleden heeft uitgewezen dat dit vaak tot verlies leidt. Kies de coins die het beste bij jou passen en waar jij in gelooft. Meer over dit proces lees je in ons artikel over de juiste cryptocurrency kiezen.

Vervolgens is het een kwestie van het inrichten van je portfolio; je complete pakket aan cryptocurrencies waarin je wilt investeren. Hier moet je echter ook goed over nadenken want een goed ingericht portfolio kan je (deels) zekerheid bieden, kan zware verliezen voorkomen en kan aan de andere kant ook grote winsten verwezenlijken. Meer hierover lees je in ons artikel over het inrichten van je portfolio.

Wil je aan de slag met het investeren in cryptocurrencies? Lees dan onze tips voor beginners door, doe kennis op in ons artikel met vijf fouten die je niet moet maken en ga vervolgens van start met ons artikel waarin we je de goedkoopste manieren om cryptocurrencies te kopen voorleggen.

Begin nu direct met onze handleiding voor het kopen van cryptovaluta