De ‘crash’ van Bitcoin: zijn we nog positief en wat is de bodem?

Als je een beetje in de cryptocurrencies zit dan heb je vast en zeker gezien dat het al een tijdje slecht gaat. De waarde van Bitcoin – wat toch nog steeds de koning onder de crypto’s is – daalt gestaag en inmiddels zijn we onder de 6.000 dollar uitgekomen. Maar, wat zegt dit? Zijn we nog positief over cryptocurrencies? En wat is dan de bodem van Bitcoin, en dus ook de altcoins?

Bitcoin zakt naar laagste prijs

Sinds deze week staat Bitcoin op het laagste punt van dit jaar, op het moment van schrijven zelfs onder de 5.900 dollar. Kijkend naar de piek van boven de 20.000 dollar eind vorig jaar is dat een flinke daling. Er heerst dan ook paniek, met name bij de beginners in de cryptomarkt. Maar, is dat terecht en moet je jouw cryptocurrencies verkopen? Of komt het nog goed, en wanneer dan?

Lees meer over het kopen van een cryptocurrency

De ‘crash’ van 2014

Allereerst moet gezegd worden dat een dergelijke daling – sommigen noemen het een crash – niet uniek is. In 2014 gebeurde het namelijk ook al eens, met een correctie van bijna 80 procent. De daling die we nu meemaken lijkt hier sterk op en heeft net als toen te maken met het wegzakken van de interesse van particuliere investeerders. Echter, ook toen zat er een bodem aan de daling en die bodem wat de start voor een lijn omhoog. Ook nu is dat de verwachting.

Waar ligt de bodem?

Volgens diverse crypto-experts zal de bodem van Bitcoin (de laagste prijs) rond de 5.000 dollar liggen. Natuurlijk is dit altijd koffiedik kijken maar er zijn tal van argumenten aan te geven waarom een prijs die veel lager dan 5.000 dollar ligt niet waarschijnlijk is, waaronder het feit dat deze daling dan op meer dan 75 procent uitkomt, vergelijkbaar met die van 2014. Tenzij er totaal geen tekenen zijn van herstel op de middellange termijn lijkt de bodem dan ook rond de 5.000 dollar te liggen. Dat betekent overigens ook dat wanneer Bitcoin rond die prijs uitkomt ook de altcoins weer zullen stijgen.

Lees meer over hoe je zelf grafieken kunt lezen

En bovendien wachten we nog op veel institutionele beleggers die met cryptocurrencies aan de slag gaan, waaronder Wall Street en diverse grote fondsen. Deze partijen zien een daling van 70-80 procent vaak als het ideale punt om in te stappen aangezien de kans op winst dan groot is.

Buy the dip

Bitcoin heeft al vele grote en kleine correcties meegemaakt en tot nu toe is er na een dip of ‘crash’ altijd een nieuwe ATH (All Time High) bereikt. Wij zijn dus zeker positief gestemd en we zorgen ervoor dat we rond de bodem inkopen voor maximaal rendement. Wil jij ook investeren in Bitcoins of altcoins? Neem dan onze handleiding voor Binance door.

Lees ook deze tips voor wanneer Bitcoin of altcoins hard dalen en lees meer over hoe je research doet naar de beste cryptocurrencies.